Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Review: Onze ervaring met Ixorg


Een aanvullende tandarts of fysiotherapie module bij je huidige zorgverzekering, veel mensen zien dit als de enige mogelijkheid om je goed te verzekeren tegen torenhoge kosten. Echter is dit niet de enige mogelijkheid om goed verzekerd te zijn en tegelijkertijd een hoop geld te besparen. Er is namelijk een verzekering die jou een goede dekking geeft tegen een heel schappelijke prijs. We hebben het hier over Ixorg. Bij Ixorg heb jij de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten buiten je huidige zorgverzekering. Wil jij een goede maar toch goedkope aanvullende tandarts, ongevallen of fysiotherapie verzekering? Lees dan snel onze ervaring met Ixorg!

Wat is Ixorg?

Ixorg is een initiatief van de beroepsvereniging voor tandartsen, orthodontisten en MKA-chirurgen. In samenwerking met Infomedics helpen ze jou aan een goed alternatief voor de huidige aanvullende verzekeringen. 

Veel mensen sluiten bij het afsluiten van een zorgverzekering een aanvullende tandarts of fysiotherapie module af. Vaak zijn deze verzekeringen duur en als jij gezond bent en weinig tandheelkundige hulp nodig hebt betaal je al snel te veel. Ixorg heeft de oplossing gevonden. Ze bieden je namelijk een alternatief in de vorm van een goedkope aanvullende verzekering.

Belangrijk om te weten is dat Ixorg zelf niet de verzekeraar is. Ixorg is een tussenpartij die die bemiddeld bij het afsluiten van een verzekering. De verzekeraar waar jij namelijk een contract mee afsluit is Chubb. Mocht er iets gebeuren dan zal de schade afhandeling ook plaats vinden door deze verzekeraar.  

ixorg-verzekering

Missie van Ixorg 

Zoals eerder aangegeven is Ixorg een alternatief voor een aanvulling op je huidige zorgverzekering. Ixorg vindt dat iedereen het recht heeft op een goede en betaalbare verzekering. Het is de missie van Ixorg om verder uit te bouwen naar een volwaardig alternatief voor de aanvullende zorgverzekeringen, waarbij er dekking is voor onverwachte zorgkosten die niet gedekt zijn in de basisverzekering en normaal gesproken dus voor eigen rekening komen.  

Wat biedt Ixorg aan? 

Bij Ixorg heb je de mogelijkheid om drie verschillende soorten verzekeringen af te sluiten. De meest bekende verzekering is de ‘Tandongevallen-verzekering’ maar daarnaast biedt Ixorg ook de mogelijkheid om je te verzekeren voor hoge fysiokosten na een ongeval of blessure. Ook is het mogelijk om een combinatie van deze twee verzekeringen af te sluiten. Hieronder spreken wij de verschillende mogelijkheden even met je door. 

Ixorg tandongevallen-verzekering  

Als eerste willen wij het hebben over onze ervaring met de Ixorg tandongevallen-verzekering. Schade aan je tanden is namelijk sneller opgelopen dan je denkt en de kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Zonder een aanvullende tandartsverzekering loop jij het risico om zelf voor deze kosten op te draaien. De tand ongevallenverzekering van Ixorg dekt dit risico voor jou af zodat jij je geen zorgen hoeft te maken als je gebit beschadigt bij een ongeval.

tandarts-ixorg

Zoals bij elke verzekering heb je voor- en nadelen. Dat is niet anders bij de tandongevallen-verzekering van Ixorg. Om jou een goed beeld te geven over wat de grootste voordelen zijn hebben wij een opsomming gemaakt over de voordelen en nadelen.

Voordelen tandongevallen-verzekering

 • Schade aan je gebit wordt tot € 10.000 gedekt
 • Wereldwijd verzekerd
 • Acceptatievoorwaarden zijn overzichtelijk 
 • Aanmelden is super eenvoudig
 • Instappen kan op elk moment
 • Extra korting als jij de tandongevallen-verzekering combineert met een Ixorg Fysiotherapie verzekering. 
 • Te combineren met elke basisverzekering
 • Bij opname in het ziekenhuis wordt gelijk €400,- uitgekeerd

Nadelen tandongevallen-verzekering

 • Dekt niet je reguliere tandartskosten 

Kosten tandongevallen-verzekering

De tandongevallen-verzekering van Ixorg kost €3,95 per maand. Als je dit combineert met een fysiotherapieverzekering kost het je slechts €5,95 per maand.

IXORG Fysiotherapie verzekering 

Naast de tandongevallen-verzekering biedt Ixorg ook een fysiotherapie verzekering aan. Veel mensen zijn verzekerd voor fysiotherapie terwijl ze eigenlijk nooit naar fysiotherapie gaan. Als jij sporadisch naar de fysio gaat is het wellicht nog wel een idee om deze behandeling zelf te betalen maar bij een ongeluk of een blessure door het sporten is één behandeling vaak niet genoeg. Vaak heb je meerdere behandelingen nodig en worden er maar een aantal daarvan gedekt in je aanvullende zorgverzekering. Ixorg biedt daarom een aanvullende fysiotherapie verzekering die tot 20 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed.  

fysio-ixorgZoals bij de Tandongevallen-verzekeringen heb je natuurlijk ook een aantal voor- en nadelen bij deze verzekering. Om jou een goed beeld te geven over wat de grootste voordelen zijn hebben wij een opsomming gemaakt over deze voor- en nadelen.

Voordelen Fysiotherapie verzekering 

 • Je kan het hele jaar instappen
 • Te combineren met elke basisverzekering
 • Acceptatievoorwaarden zijn overzichtelijk
 • Extra korting als jij de fysiotherapieverzekering combineert met een tandongevallen-verzekering. 
 • Bij opname in het ziekenhuis wordt gelijk €400,- uitgekeerd

Nadelen fysiotherapieverzekering 

 • Dekt een maximaal aantal fysiotherapiesessies  

Kosten fysiotherapieverzekering 

De fysiotherapieverzekering van Ixorg kost €4,95 per maand. Als je dit combineert met een tandongevallen-verzekering kost het je slechts €5,95 per maand.

Ongevallen combipakket 

Naast dat je de bovenstaande verzekeringen los kunt afsluiten heb je ook de mogelijkheid om deze twee verzekeringen te combineren tot één verzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent in het geval van een ongeluk of blessure. 

ixorg-combipakket

Voordelen combipakket

 • Kost slechts €5,95 per maand
 • Schade aan je gebit wordt tot € 10.000 gedekt
 • Wereldwijd verzekerd
 • Verzekerd voor 20 fysiotherapiebehandelingen (Max € 750,-)
 • Acceptatievoorwaarden zijn overzichtelijk 
 • Aanmelden is super eenvoudig
 • Instappen kan op elk moment
 • Extra korting als jij de tandongevallen-verzekering combineert met een Ixorg Fysiotherapieverzekering. 
 • Te combineren met elke basisverzekering
 • Bij opname in het ziekenhuis wordt gelijk €400,- uitgekeerd

Nadelen combipakket 

 • Dekt een maximaal aantal fysiotherapiesessies  
 • Dekt niet je reguliere tandartskosten 

Prijs combipakket

Zoals je hebt kunnen lezen betaal je voor de fysiotherapieverzekering €4,95 per maand en voor de tandongevallen-verzekering €3,95 per maand. Wil jij nou beide verzekeringen afsluiten dan heb jij recht op een combikorting. Je betaalt namelijk met dit pakket slechts €5,95 per maand in plaats van €8,90! 

Wat vinden anderen van Ixorg?

Op het internet zijn maar weinig uitgebreide reviews zoals deze te vinden. Wel zijn er een aantal websites waar mensen hun ervaring met Ixorg delen in de vorm van een mini review.

Één van de websites waar je onafhankelijke en eerlijke reviews kunt vinden is ‘Nederland Review’. Op deze website krijgen de gebruikers de mogelijkheid om zelf een review te schrijven en een cijfer uit te delen.


Zoals je kunt zien wordt Ixorg beoordeeld met gemiddeld een 7. Dit cijfer is gebaseerd op 15 beoordelingen en geven dus een goed beeld over wat andere van Ixorg vinden.  

Klantenservice Ixorg 

Om eerlijk te zijn hebben wij zelf geen ervaring met de klantenservice van Ixorg. Wij hebben namelijk nog nooit aanspraak hoeven maken op de verzekeringen en hadden ook geen vragen over de verzekeringen zelf. Alles is overzichtelijk aangegeven op de website van Ixorg en het afsluiten van een verzekering is super gemakkelijk. Wel hebben wij voor jou uitgezocht hoe de klantenservice van Ixorg te bereiken is. 

Telefonisch 

De klantenservice is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag op het telefoonnummer: 088 – 765 40 97. De openingstijden van de telefonische helpdesk zijn van 09:00 tot 17:00 uur. 

E-mail 

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen kun je ook contact opnemen via de E-mail. Als jij een vraag hebt over Ixorg dan kan je een mail sturen naar service@ixorg.nl 

Contactformulier

Op de website van Ixorg vind je een contact pagina. Op deze pagina heb je de mogelijkheid om contact op te nemen via een contactformulier. 

Veel gestelde vragen 

Naast de mogelijkheden om contact op te nemen beschikt de website van Ixorg ook over een pagina met veel gestelde vragen. Deze pagina bevat super veel nuttige informatie, hoogstwaarschijnlijk staat jouw vraag hiertussen en hoef je dus geen contact op te nemen met Ixorg zelf! 

Opzeggen

Als je een verzekering afsluit is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe het zit als jij op wilt zeggen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je na verloop van tijd een beter aanbod ontvangt en dat jij wilt overstappen van verzekering. Opzeggen kan schriftelijk en kan in de regel per contractvervaldatum met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Heb jij je verzekering al langer dan een jaar lopen bij Ixorg dan kan je heel gemakkelijk dagelijks opzeggen. Hierbij moet je wel rekening houden dat je een maand opzegtermijn hebt. 

Conclusie

Wij hopen dat je wat gehad hebt aan onze ervaring met de Ixorg verzekeringen. Als je opzoek bent naar een betaalbare aanvullende verzekering dan is Ixorg in onze ogen zeker een goede keuze. De producten die ze aanbieden zijn goed betaalbaar en de dekking is goed. Daarnaast kan je instappen op elk moment en maakt het niet uit wat voor basisverzekering je hebt.  

De ervaring van ons en anderen zijn overwegend positief en de klantenservice van Ixorg is goed te bereiken op meerdere manieren. Daarnaast is het aanmelden een fluitje van een cent en kan alles digitaal geregeld worden. 

Plaats een reactie