Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Review: Onze ervaring met Bitvavo

Na de hype van 2017 is de Bitcoin in 2020 opnieuw begonnen aan een race naar de maan. De hoogste koers van de Bitcoin in 2017 valt in het niet als je kijkt naar wat de koers in 2021 al heeft bereikt. Is het een goed moment om in te stappen? En waar koop je nou eigenlijk Bitcoin en andere Cryptocurrency? In dit artikel gaan wij onze ervaring met Bitvavo bespreken. Één van Nederlands grootste en goedkoopste exchanges waar jij Bitcoin kunt aanschaffen! 

Wat is Bitvavo?

Voordat wij het gaan hebben over onze ervaring met Bitvavo gaan we eerst kijken wat Bitvavo nou eigenlijk is. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar jij als investeerder goedkoop en veilig Cryptocurrency kunt aanschaffen. Met een aanbod van meer dan 80 verschillende digitale valuta is het een van de meest uitgebreide exchanges die je kunt vinden in Nederland. 

Missie Bitvavo

Bitvavo heeft als missie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in het handelen in Cryptocurrency. Dit doen ze onder andere door het aanbieden van twee verschillende platformen. Als beginner kan je gebruik maken van een platform voor beginners en als gevorderde kan je gebruik maken van het meer geavanceerde platform. Als jij geïnteresseerd bent in hoe je digitale valuta kan aanschaffen dan raden we je zeker aan om nog even door te lezen! 

Bitvavo-platform

Bitvavo app

Het fijne aan Bitvavo is dat Bitvavo tegenwoordig ook beschikbaar is in de vorm van een app op je telefoon en/of tablet. Doordat jij deze app op je telefoon of tablet kan installeren heb jij wanneer je maar wilt toegang tot je Cryptocurrency. Daarbij kun je via de app ook handelen. Dit is helemaal ideaal aangezien jij zo altijd kan anticiperen op koersstijgingen of koersdalingen.  

Het gebruiken van de app zorgt niet alleen dat jij kan handelen waar en wanneer je maar wilt maar geeft je ook de mogelijkheid om in contact te komen met de klantenservice. 

Bitvavo-app

Aanbod Bitvavo

De meest bekende Cryptocurrencies van dit moment zijn Bitcoin, Etherium en Ripple. Natuurlijk is het mogelijk om deze Cryptocurrency aan te schaffen via het platform van Bitvavo. Toch zijn dit lang niet alle cryptomunten. Eind 2020 waren er wereldwijd meer dan 3000 verschillende valuta in omloop. Het vinden van een goede digitale valuta is dan ook zeker geen makkelijke opgave.    

Bitvavo heeft een selectie uit al deze munten gemaakt en biedt ondertussen al meer dan 80 verschillende munten aan. Dit is uitgebreider dan de meeste andere exchanges. Dat is dan ook de reden dat wij fan zijn van Bitvavo. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij een groot gedeelte van de beschikbare digitale munten hieronder op een rijtje gezet! 

aanbod-bitvavo
aanbod-bitvavo
aanbod-bitvavo

Bitvavo wallet

Als je Cryptocurrency wilt aanschaffen dan moet je in het bezit zijn van een zogenaamde ‘Wallet’. Dit is niets anders dan een portemonnee waar jouw digitale munten in worden bewaard. Er zijn verschillende manieren waarop je Cryptocurrency kan opslaan. Wij bespreken hieronder de verschillende manieren.  

Hosted wallet

Een hosted wallet is een wallet waarbij de toegang tot jouw digitale munten wordt beheerd door een derde partij. In dit geval is de beheerder Bitvavo. Jij kan toegang krijgen tot deze munten door middel van een wachtwoord en eventueel nog andere geavanceerde beveiligingsmethoden. De beheerder zorgt ervoor dat de beveiliging van jouw wallet op orde is en in het geval van Bitvavo ben je ook nog eens verzekerd als je jouw Cryptocurrency daar onderbrengt. 

Software wallet

Naast een hosted wallet is het ook mogelijk om je Bitcoin te sturen naar een zogenaamde Software wallet. Deze wallet kan je installeren op je computer, vervolgens kan je inloggen met jouw persoonlijke code. Er zitten een aantal voor- en nadelen aan deze manier van je Bitcoin opslaan. Één van de voordelen van een software wallet is dat je niet meer afhankelijk bent van andere partijen zoals in dit geval Bitvavo. Daarentegen kan het gebeuren dat je je eigen beveiliging niet op orde hebt en dat hackers toegang krijgen tot je eigen apparaat. 

Hardware wallet

De laatste mogelijkheid waarop je Cryptocurrency kan bewaren is door middel van een hardware wallet. In deze wallet worden jouw digitale munten offline bewaard. Op deze manier heb je dus geen risico dat er hackers met jouw Bitcoin vandoor gaan. Een nadeel van deze vorm van het bewaren van de digitale munten is dat je je wachtwoord kwijt kunt raken. 

Als jij een account aanmaakt bij Bitvavo wordt er automatisch een wallet aangemaakt waar jouw digitale munten in worden bewaard. Dit doen ze zowel offline als een deel online. Als jij al in het bezit bent van een wallet is dit ook geen probleem. Jij kan je Cryptocurrency namelijk gewoon doorsturen naar je eigen wallet!  

Wat zijn de kosten bij Bitvavo? 

De meeste mensen kopen Cryptocurrency om een mooi rendement te maken. Rendement maken kan op een aantal manieren. Zo kun je ervoor kiezen om te handelen in Cryptocurrency maar je kan er ook voor kiezen om je Cryptocurrency aan te schaffen en te wachten tot de koers van de Cryptocurrency stijgt. Met deze manier van investeren speculeer jij dus op een koersstijging om vervolgens de Cryptocurrency met winst te verkopen. 

Er is echter ook een andere manier waarop jij geld kunt verdienen met Cryptocurrency. Het is tegenwoordig ook mogelijk om je Cryptocurrency vast te zetten in ruil voor een rentepercentage. Dit wordt ook wel staking genoemd Deze rente wordt vervolgens uitbetaald in de vorm van nieuwe Cryptocurrency. Jij kan er vervolgens voor kiezen om dit geld uit te betalen of te herinvesteren in nieuwe Crypto.  

Om te zorgen dat jij zoveel mogelijk rendement maakt is het van belang dat de kosten laag zijn. Een broker kan natuurlijk niet bestaan zonder inkomsten en één van de manieren waarop de broker zijn geld verdient is door middel van het in rekening brengen van transactiekosten. Bij Bitvavo kunnen de handelskosten onderverdeeld worden in twee categorieën. Deze twee categorieën zijn het type van de order en de staffel van de order. Hieronder gaan wij dieper in op de verschillende kosten.  

Het type van de order 

Taker fees 

Taker fees zijn kosten die worden gerekend bij het doen van een market order. Market orders zijn de meest eenvoudigste ordertypes die er zijn. Bij een market order wordt er gelijk op zoek gegaan naar de desgewenste Cryptocurrency. Vervolgens wordt deze order gelijk uitgevoerd voor de best beschikbare prijs op dat moment. Een nadeel van deze order is dat jij van tevoren dus niet precies weet hoeveel jij betaalt voor een bepaalde Cryptocurrency. Een groot voordeel is wel dat jij gelijk in het bezit bent van de Crypto.  

Maker Fees 

Maker Fees zijn kosten die worden gerekend bij het doen van een limiet order. Bij een limiet order doe jij een order waarbij jij bepaalt voor welke prijs je een Cryptocurrency wilt aanschaffen. Het kan wel zo zijn dat de prijs die jij wilt betalen niet beschikbaar is op dat moment. Jouw order zal in dit geval niet worden uitgevoerd, je zal dan moeten wachten tot deze order wel kan worden uitgevoerd. 

kosten-Bitvavo

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien is het aanschaffen van Cryptocurrency goedkoper als je een market order uitvoert. Kies je ervoor om een Limiet order uit te voeren dan betaal je vaak rond de 0.10% extra. 

De staffel 

Naast de verschillende soorten orders wordt er ook rekening gehouden met de staffel waarin je je bevindt. Hoe meer transactievolume jij hebt gehad de afgelopen 30 dagen hoe goedkoper de transactiekosten worden. Echter zijn deze staffels voor de beginnende investeerder bijna onhaalbaar. Zoals je kunt zien in de bovenstaande tabel kom je in de tweede staffel als je een handelsvolume hebt bereikt van €100.000. 

Ben jij daarentegen een actieve handelaar dan is het uiteraard wel interessant en kan deze staffelkorting je veel geld opleveren. Het handelsvolume wordt elke nacht rond 01:00 UTC berekend. Jouw persoonlijke handelsvolume kan je bekijken onder de knop ‘Handelskosten’. 

Geld Storten

Naast de transactiekosten wordt er ook geld gerekend voor verschillende betaalmethoden. Deze verschillende manieren van geld storten hebben ook verschillende kosten. In de onderstaande tabel kun je de exacte kosten vinden. 

kosten-bitvavo

Zoals je kunt zien zijn er een aantal manieren waarop jij gratis geld kan overmaken. Het gaat hier om een Bankoverschrijving, Bancontact of als jij geld stort via IDEAL. Kies jij voor één van de andere methoden dan betaal je wel een bepaald percentage aan kosten. 

Geld uitbetalen bij Bitvavo

Uit ervaring weten wij dat het opnemen van geld bij Bitvavo enorm makkelijk is. Via een aantal klikken op de website of in de app kan je het geld over laten maken naar de bankrekening die jij hebt gekoppeld aan je Bitvavo account. Een opname duurt maximaal één werkdag als je gebruikt maakt van een Nederlandse bankrekening en twee werkdagen als jij gebruik maakt van een buitenlandse bankrekening. 

geld-opnemen-bitvavo

Zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding wordt er geen geld gerekend voor het opnemen van geld. 

Ook als je geld wilt opnemen in de vorm van cryptovaluta, worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren van cryptomunt tot cryptomunt. Een uitgebreid overzicht hiervan kun je vinden op de kostenpagina van Bitvavo.

Minimale inleg Bitvavo

Het aantrekkelijke van Bitvavo is dat er geen minimum inleg vereist is. Een rekening openen is volledig gratis en als jij een storting wilt doen kan dat al vanaf één euro. Veel mensen om ons heen kiezen ervoor om een vast bedrag per maand in te leggen. Zelf investeren wij ook elke maand een vast bedrag in Cryptocurrency. We merken dat hoe langer je consistent geld investeert hoe makkelijker het wordt.

Is Bitvavo veilig? 

Als wij op de website van Bitvavo kijken kunnen we concluderen dat ze er alles aan doen om de veiligheid te garanderen. Een aantal van de maatregelen die Bitvavo hebben wij hieronder beschreven.

Stichting Bitvavo Payments

Net zoals bij de meeste Nederlandse brokers worden jouw bezittingen niet beheerd door Bitvavo zelf. Deze bezittingen worden namelijk ondergebracht bij een aparte stichting. Mocht Bitvavo niet meer in staat zijn om aan haar betalingsverplichtingen te voldoen dan kunnen de schuldeisers geen aanspraak maken op deze bezittingen die jij bij Bitvavo hebt ondergebracht.

Cold Wallets & Verzekerde Custody Providers

De meeste van jouw Cryptocurrency wordt bewaard in de ‘Cold wallets’. Dit wil zeggen dat Cryptocurrency offline bewaard wordt en is afgesloten van het internet. Om dit mogelijk te maken is Bitvavo een samenwerking aangegaan met verschillende Custody Providers. Deze Custody providers zijn gespecialiseerd in het veilig opslaan van digitale valuta. Om er zeker van te zijn dat jij goed verzekerd bent tegen diefstal hebben ze een verzekering afgesloten die de schade dekt tot wel 255 miljoen euro. 

Zoals je hierboven kunt lezen worden de meeste van jouw Cryptocurrency bewaard in de zogenaamde ‘Cold wallets’. Een klein deel van jouw Cryptocurrency wordt echter ook bewaard in de zogenaamde ‘Hot wallets’. Dit wordt gedaan om te garanderen dat de opnames van digitale valuta’s van klanten snel verwerkt kunnen worden.  

Multisignature Wallets

Stichting Bitvavo Payments maakt gebruikt van het fenomeen Multisignature Wallets. Dit wil zeggen dat er maar een beperkt aantal medewerkers van Bitvavo toegang hebben tot de Cold Wallets die worden beheerd. Om de veiligheid te waarborgen heeft Bitvavo ingesteld dat deze Wallets alleen tezamen toegankelijk zijn. De kans dat er één iemand vandoor gaat met de Cryptocurrency is dus uitgesloten.  

Twee factor authenticatie 

Bij het openen van een account krijg je de mogelijkheid om je account extra te beveiligen. Dit kun je doen door de twee factor authenticatie in te schakelen. Dit wil zeggen dat er bij het inloggen op je account een extra code is vereist. Deze code wordt naar jouw persoonlijke telefoonnummer gestuurd en dient ingevuld te worden bij het inloggen. Pas nadat jij de correcte code hebt ingevuld krijg jij toegang tot je account. 

Inlog check

Daarnaast heeft Bitvavo een inlogcheck ingesteld voor de gebruikers van het platform. Als jij inlogt met een nieuw apparaat welke nog niet bekend is bij Bitvavo zal jij een E-mail ontvangen. In deze e-mail moet jij vervolgens aangeven of het een bekend apparaat is en dat het veilig is. Als je dit niet doet heb je ook geen toegang tot je account! 

Zoals je ziet doet Bitvavo er alles aan om te zorgen dat jouw Cryptocurrency veilig geparkeerd staat. Het is in het verleden dan ook nooit voorgekomen dat er Cryptocurrency is kwijtgeraakt bij Bitvavo. Al deze maatregelen geven ons in ieder geval het vertrouwen om onze Cryptocurrency door Bitvavo te laten beheren.  

Technische veiligheid

Bitvavo maakt gebruik van de modernste beveiligingstechnieken als het gaat om de technische veiligheid. Zo maakt Bitvavo gebruik van de zogenaamde SSL-technologie. Dit wil zeggen dat de informatie die te zien is op de website alleen worden gedeeld tussen de gebruiker en de aanbieder van de website. Jij als consument kan heel gemakkelijk zien of een bedrijf voldoet aan de SSL-technologie. Als er een slotje in de adresbalk staat is de website beveiligd met deze technologie. Ook kun je deze technologie herkennen aan de https-code voor de website. Een website die deze technologie niet heeft zal http laten zien. 

Hoe is Bitvavo gereguleerd?

Registratie Nederlandsche Bank 

Sinds eind 2020 is Bitvavo geregistreerd bij de Nederlandsche bank als Crypto dienstverlener. Dit wil zeggen dat de Nederlandsche bank toezicht houdt op Bitvavo als het gaat over het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. In onze ogen is dit een goede ontwikkeling aangezien het vertrouwen in Cryptocurrency als betaalmiddel weer een stukje sterker wordt.  

Dat Bitvavo geregistreerd staat bij de Nederlandsche bank als Crypto dienstverlener wil echter niet zeggen dat het bedrijf ook onder prudentieel toezicht van de Nederlandsche bank staat. Er wordt namelijk geen toezicht gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s. Hierdoor is er dus geen specifieke consumentenbescherming die je bijvoorbeeld wel hebt bij Bux Zero, Peaks, Brand New Day of DEGIRO.  

Voordelen Bitvavo thumbs-up

 • Betrouwbare Nederlandse Exchange 
 • Platform voor beginners & gevorderden
 • Keuze uit meer dan 80 verschillende Cryptocurrency
 • Gratis geld storten & opnemen 
 • Handelen via de app en via de website van Bitvavo
 • Lage transactiekosten 
 • Digitale veiligheid is op orde
 • De website is in verschillende talen in te stellen
 • Klantenservice is Nederlands 

Nadelen Bitvavo thumbs-down

 • Het is alleen mogelijk om in Cryptocurrency te handelen
 • Klantenservice alleen beschikbaar via E-mail

Klantenservice 

De klantenservice van Bitvavo is niet heel uitgebreid. Er is een sectie op de website met de meest gestelde vragen die je kan bezoeken. Bij de meest gestelde vragen moet je denken aan vragen over de kosten, veiligheidsmaatregelen, vragen over de wallet etc. De antwoorden die hier gegeven worden zijn vaak beknopt maar wel heel duidelijk en helpen je vaak goed. Een klein minpuntje van Bitvavo is dat je ze alleen maar kunt benaderen via het contactformulier op de website. Gelukkig is deze klantenservice wel beschikbaar in het Nederlands en reageren ze over het algemeen snel. 

De contactpagina is makkelijk te vinden. Rechtsboven in het scherm staat een knop met contact. Als je op deze knop drukt komt er een pop-up scherm tevoorschijn en wordt er gevraagd om je naam, e-mail en de vraag in te vullen. Vervolgens druk je op verzenden en krijg je meestal dezelfde dag nog bericht. 

Ervaring andere Bitvavo gebruikers?

Naast onze eigen ervaring met Bitvavo is het ook belangrijk wat de ervaring is van andere gebruikers. Als referentiekader hebben wij het gemiddelde cijfer overgenomen van Trustpilot. Bitvavo wordt daar met een 4,4 beoordeeld op de schaal van 5!

Zoals je kunt zien is Bitvavo beoordeeld door maar liefst 6.975 individuele personen en wordt Bitvavo door 62% van de gebruikers uitstekend bevonden. Daarnaast beoordeeld 27% van de mensen Bitvavo met een goed en is er maar een kleine 5% die Bitvavo als slecht of zeer slecht beoordelen.

Conclusie

Door ons positieve ervaring met Bitvavo kunnen wij zeggen dat het een betrouwbare partij is om je Cryptocurrency te kopen. Ze hebben het doel om Cryptocurrency bereikbaar te maken voor iedereen en het is ze gelukt! De twee verschillende platformen zijn een waardevolle toevoeging en zijn een echte meerwaarde.

Een ander groot voordeel is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Zowel de app als de website zijn super overzichtelijk. Binnen een paar klikken kun je jouw favoriete Cryptocurrency aanschaffen en verkopen.  

Daarnaast is Bitvavo één van de goedkoopste manieren om in Cryptocurrency te handelen. Geld overmaken is zo gepiept en als jij gebruik maakt van IDEAL of een bankoverschrijving is dit ook nog eens gratis.

Ook het aanbod van de exchange is meer dan voldoende. Natuurlijk kun je handelen in de Bitcoin en Etherium maar daarnaast heb je ook mogelijkheid om te handelen in meer dan 80 verschillende Cryptocurrency. Dit kan op een volledig veilige manier aangezien er veel aandacht besteed wordt aan de veiligheid van het platform. 

Naast dat wij een goede ervaring hebben met Bitvavo hebben wij ook een goede ervaring met het platform Stekking. Op dit platform kan jij cashbacks krijgen in de vorm van Bitcoin. Bestel jij bijvoorbeeld iets bij thuisbezorg, dan krijg jij een deel het betaalde bedrag terug in Bitcoin! Wil je meer informatie over Stekking? Lees dan ons artikel “Gratis Bitcoin met Stekking“!

Account aanmaken Bitvavo 

Ben jij na het lezen van onze ervaring met Bitvavo ook geïnteresseerd geraakt in het handelen in Cryptocurrency? Dan raden wij een account bij Bitvavo zeker aan! Het aanmelden bij Bitvavo is enorm simpel en binnen een aantal minuten kan jij al gebruik maken van het platform. Hieronder vertellen wij jou stap voor stap hoe jij een account aanmaakt! 

 • Ga naar de aanmeldpagina van Bitvavo via de bovenstaande groene knop
 • Vul je voornaam, achternaam en E-Mailadres in en kies een wachtwoord
 • Accepteer de algemene voorwaarden 
 • Klik op registreren 
 • Vervolgens ontvang je een e-mail waar jij je e-mailadres dient te bevestigen
 • Je account is geactiveerd en als laatste dien jij je gegevens te verifiëren door middel van het uploaden van een kopie van je paspoort 

De verificatie van jouw paspoort gaat volledig automatisch en was bij ons in nog geen twee minuten voltooid. Vervolgens is het een kwestie van geld storten en handelen maar! 


Plaats een reactie