Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Hoe houd je overzicht in je financiën?

In een tijd waarin het afsluiten van abonnementen en het massaal online shoppen makkelijker is dan ooit, is het hebben van overzicht in je financiën één van de belangrijkste dingen om jouw geldzaken op orde te brengen en te houden.

Hoe houd je overzicht in je financiën? Dit kan door het gebruikt van een kasboekje. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven maken is niet het leukste klusje maar wel erg nuttig en kan je helpen naar een onbezorgde toekomst. Waar begin je en wat zet je er allemaal in? Dat lees je hier. 

Inkomsten

Begin met het in kaart brengen wat er maandelijks binnenkomt aan geld. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet waar je aan kunt denken als je denkt aan inkomsten. Wil jij extra informatie omtrent het makkelijk geld verdienen op het internet? Lees dan ons artikel “5 makkelijke manieren voor een extra inkomen!”.

NettosalarisKinderopvangtoeslag
VakantiegeldTeruggave belasting
13e maandAlimentatie
KinderbijslagKostgeld inwonende personen
ZorgtoeslagInkomsten uit vermogen (rente of dividend)
HuurtoeslagInkomsten uit verhuur
Kindgebonden budgetOverige inkomsten

Vaste lasten

Nu je alle inkomsten op een rijtje heb gezet is het belangrijk om goed na te gaan welke vaste lasten je hebt. Wat zijn nu vaste lasten? Vaste lasten zijn uitgaven die je sowieso elke maand, elk kwartaal of elk jaar doet. Deze lasten komen terug omdat je een bindend contract bent aangegaan met bijvoorbeeld een dienstverlener, provider of leverancier. Wij hebben de meest voorkomende vaste lasten hier nog even op een rijtje gezet.

Woonlasten zoals huur of hypotheekLokale lasten zoals gemeentelijke belastingen
Gas/water/elektriciteitTelevisie en internetabonnementen
VerzekeringenVervoer
TelefoonabonnementenOnderwijs
Abonnement sportverenigingKinderopvang

Variabele Kosten

Als laatste heb je variabele kosten. dit zijn lasten die maandelijks kunnen veranderen. De ene maand heb je de behoefte om die ene nieuwe winterjas te kopen en ga je een keer extra uit eten. Andere maanden heb je die kosten niet waardoor je dus geld over zal hebben. Laat je hierdoor niet verleiden om andere uitgaven te doen. Wanneer je wilt beginnen met bezuinigen is het verstandig je variabele kosten bij te houden. Hierdoor krijg je overzicht in waar je geld heen gaat en waar je eventueel op zou kunnen besparen.

Hieronder hebben wij de meest voorkomende variabele kosten op een rijtje gezet om zo een idee te geven waar jouw geld heen zou kunnen gaan. Wil jij meer weten over het besparen op je vaste lasten? Lees dan ons artikel “De 8 top tips om te besparen op je vaste lasten!”.

BoodschappenBrandstof
KledingCadeaus
Hobby’sOpenbaar vervoer
UitgaanKapper
Reparaties huishoudelijke apparatenSparen
Reparaties autoOverige uitgaven

Nu je overzicht hebt in jouw inkomsten en uitgaven kun je de volgende stap maken om te bekijken waar je op kunt besparen. Begin eens met het kijken naar je vaste lasten. Miljoenen Nederlanders stappen bijvoorbeeld nooit over van hun Zorgverzekeraar, Autoverzekeraar of Energieleverancier. Wil jij wel honderden euro’s besparen op je lasten? Duik dan snel in je administratie en kijk eens of het goedkoper kan! 

Tip: Wil je direct beginnen met besparen op de variabele kosten? Wij raden je aan om de Promo app te downloaden. Deze app geeft jou een seintje als je favoriete producten ergens in de aanbieding zijn. Zo mis je nooit meer een aanbieding.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie