Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Onze persoonlijke ervaringen over beleggen bij Peaks.

Het is een tijd waar beleggen en investeren populairder is dan ooit. Daarnaast word je op de televisie en het internet overspoeld met reclames over welke broker de beste, dan wel de goedkoopste is. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en hoe kies je de beste broker? Om jou een beetje houvast te geven hierbij onze persoonlijke ervaringen over beleggen met Peaks.

Wat is Peaks? 

Peaks is een online beleggingsplatform dat opgericht is door Sijbrand Tieleman, Tom Arends en Rutger Beens. Het doel van de oprichters van Peaks is het beleggen laagdrempelig maken en zo meer mensen kennis te laten maken met beleggen. In 2017 kreeg de Rabobank een meerderheidsbelang in Peaks en sindsdien is het snel gegaan. Eind 2020 heeft Peaks namelijk een behoorlijke mijlpaal bereikt. De beleggingsapp heeft namelijk de 100 duizendste klant mogen verwelkomen.

Anders dan bijvoorbeeld DEGIRO is Peaks alleen nog maar beschikbaar via een app op je telefoon of op je tablet. Dit is jammer aangezien er nog steeds mensen zijn die geen gebruik maken van een smartphone of een tablet. Wij denken dat het een goede aanvulling zal zijn als er ook een web-versie beschikbaar komt om het beleggen zo nog laagdrempeliger te maken voor iedereen.  

Hoe werkt Peaks? 

Er zijn een aantal manieren hoe je kunt beleggen bij Peaks. Maar bij Peaks beleg je voornamelijk met je wisselgeld. Als jij een aankoop doet met je pinpas van bijvoorbeeld €2.50 zal dit automatisch worden afgerond door Peaks naar €3,-. 

De €0,50 verschil wordt vervolgens afgeschreven van jouw rekening en geïnvesteerd in jouw persoonlijke beleggingsportefeuille bij Peaks. Zo ben je dus begonnen met beleggen zonder dat je het daadwerkelijk door hebt!  

Wat wij fijn vinden aan Peaks is dat het hele proces helemaal automatisch gaat en je dus weinig omkijken hebt naar je beleggingen. Het wisselgeld wordt een keer per week afgeschreven door middel van een automatische incasso. 

Naast dat je kunt beleggen met je wisselgeld, kun je er ook voor kiezen om volledig gratis op ieder moment zelf geld in te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om elke maand een bedrag in te leggen. 

Voor wie is Peaks geschikt?

Voordat je begint met beleggen is het belangrijk dat je een buffer hebt opgebouwd. Een buffer geeft je niet alleen een veilig gevoel als je aandelen onverhoopt minder waard worden, maar zorgt er ook voor dat als je een financiële tegenvaller hebt je je aandelen niet gedwongen hoeft te verkopen. 

Als jij een buffer hebt opgebouwd en je bent nog niet zo bekend met beleggen dan is Peaks echt wat voor jou! Het mooie van Peaks is dat ze je geld beleggen in duurzame indexfondsen. Er is weinig financiële kennis nodig het enige wat jij hoeft te doen is het risicoprofiel te kiezen. Later in dit artikel komen wij erop terug uit welke risicoprofielen je kan kiezen. 

Welk risicoprofiel bij jou past ligt natuurlijk helemaal aan hoeveel risico jij wilt nemen met je beleggingen. Over het algemeen levert het nemen van meer risico over de lange termijn je ook meer rendement op. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Als jij erg offensief had belegd in 2008 toen de financiële crisis begon had je waarschijnlijk ook veel meer verliezen gehad dan mensen die defensief hadden belegd. 

Er is een manier om het risico te beperken en dat is namelijk de lange termijn in gedachte houden. Als jij vlak voor de beurscrash van 2008 had geïnvesteerd in de aandelenmarkt deed het waarschijnlijk echt pijn om te zien dat je gehele portefeuille minder waard werd. Toch komt de beurs er altijd weer bovenop en worden de verliezen in verloop van tijd wel weer goedgemaakt. Het is de kunst om vertrouwen te blijven houden en niet in paniek te raken als er slechte dagen tussen zitten. 

Kortom ben jij een beginnende belegger en je hebt nog geen ervaring met het kopen van aandelen op de beurs? Dan past het beleggen bij Peaks zeker bij jou. Je hebt weinig kennis nodig en zonder dat je het door hebt ben je geld aan het verdienen door middel van het beleggen van je wisselgeld.  

Wat biedt Peaks aan? 

Het beleggen bij Peaks is eenvoudig en duidelijk. Ze bieden een overzichtelijke app waar je je investeringen gemakkelijk bij kunt houden. Daarnaast staat op de app precies hoeveel rendement je al hebt behaald, dit wordt automatisch ge-update.

Onder het kopje Portfolio kun je gemakkelijk je risicoprofiel bekijken en aanpassen. Het is natuurlijk fijn dat je het risicoprofiel kunt bekijken maar het is natuurlijk nog fijner dat je het risicoprofiel kunt aanpassen wanneer je maar wilt. 

Voorheen was het zo dat je Peaks alleen maar kon gebruiken als je in het bezit was van een bankrekening bij de Rabobank. Dit is echter niet meer het geval en je kunt tegenwoordig ook je wisselgeld automatisch laten beleggen als je in het bezit bent van een bankrekening bij de ABN-AMRO of de ING. 

Biedt Peaks genoeg aan? 

Wij vinden dat Peaks genoeg te bieden heeft aan de beginnende belegger. Zoals hierboven beschreven is het platform overzichtelijk en zijn ze enorm flexibel. Je kunt je risicoprofiel aanpassen aan jouw persoonlijke behoefte en geld opnemen en storten wanneer je maar wilt.

De kosten daarentegen zijn wel relatief aan de hoge kant, maar als je dit afweegt tegen de gemakken die het meebrengt is het een prima manier om te starten met beleggen. De kosten worden later in dit artikel nog uitgebreid besproken.  
 

Het kiezen van een risicoprofiel

Het is goed om er nog even bij stil te staan dat je niet zelf je aandelen uit kunt kiezen bij Peaks. Er wordt voor jou belegd en jij als belegger kunt kiezen uit de volgende vier risicoprofielen. 

Mild

Bij het risicoprofiel mild wordt er een samenstelling gemaakt van aandelen en obligaties. Over het algemeen zijn obligaties wat defensiever dan aandelen. Daarom bestaat het gedeelte obligaties uit 70% van de portefeuille. Het deel aandelen zal dan automatisch 30% zijn. Het risicoprofiel ‘mild’ zal je geen torenhoge winst opleveren maar houdt daarentegen het verlies ook beperkt.

Pittig

Het risicoprofiel pittig is een stukje offensiever dan bij het milde risicoprofiel. Er wordt een spreiding gemaakt van 50% obligaties en 50% aandelen. Dit is in onze ogen een mooie balans en levert je hoogstwaarschijnlijk wat meer rendement op dan het milde risicoprofiel. Uiteraard brengt het risicoprofiel ‘pittig’ ook meer risico met zich mee.

Scherp

Dit risicoprofiel is voor de mensen die nog wat meer risico willen nemen dan de mensen die het risicoprofiel pittig hebben gekozen. In dit risicoprofiel wordt er geïnvesteerd in 70% aandelen en 30% obligaties. Doordat aandelen over het algemeen meer rendement opleveren kan de winst maar ook het verlies hoger uitvallen. 

Heet

Wil jij veel risico nemen dan is dit het profiel voor jou! Bij het hete profiel wordt er maar liefst 90% geïnvesteerd in aandelen en wordt er 10% geïnvesteerd in obligaties. Dit is dus het risicovolste profiel dat er is. 

Peaks-Dashboard
Bron: Peaks

Rendementen beleggen bij Peaks

Veel mensen zijn geïnteresseerd naar het rendement wat je gaat maken. Dit is natuurlijk logisch. Je belegt immers om je vermogen te laten groeien. 

Echter moet je je goed beseffen dat het nooit zeker is wat je gaat behalen als rendement. Het ene jaar heb je een rendement van 10% en het andere jaar verlies je een keer 4%. Dit is volkomen normaal en het is dus ook van groot belang dat je de lange termijn in gedachte houdt. 

Bij Peaks baseren ze de verwachtingen van het rendement op de verwachtingen van de Rabobank. Ze gaan uit van een periode van tien tot vijftien jaar. Door uit te gaan van een periode van tien tot vijftien jaar kunnen ze jou dus een eerlijk percentage geven. 

AandelenObligatiesVerwacht rendement
Mild 30% 70% 2,8%
Pittig 50% 50% 3,8%
Scherp 70% 30% 5,1%
Heet 90% 10% 6,2%
Verwacht rendement beleggingen Peaks

Let op: In de onderstaande tabel zijn de kosten van het beleggen bij Peaks nog niet meegenomen

Wat kost beleggen bij Peaks?

Als jij net begint met het handelen op de beurs en je hebt nog niet zo veel geld om te investeren, is het belangrijk om de kosten in de gaten te houden. Bij Peaks kunnen we de kosten in de volgende onderdelen verdelen:

Beheerkosten 

De beheerkosten kunnen wij ook weer onderverdelen in twee onderdelen. Je betaalt namelijk een ander bedrag aan beheerkosten als je beleggingen meer waard zijn dan een bepaald bedrag. In dit geval ligt de grens op 2500 euro. 

Minder dan 2500 euro beleggen 

Zijn jouw beleggingen minder waard dan 2500 dan betaal je bij Peaks een bedrag van 1 euro per maand aan beheerkosten. 

Meer dan 2500 euro beleggen

Zijn jouw beleggingen meer waard dan 2500 euro dan betaal je een percentage van 0.5% van je beleggingen. 

Transactiekosten

Transactiekosten zijn kosten die gemaakt worden bij het aankopen en het verkopen van Fondsen. Hoeveel transactiekosten je totaal betaald is lastig te zeggen. Je betaalt namelijk transactiekosten als je geld inlegt, geld opneemt of wisselt van portfolio. Wel geeft Peaks een gemiddeld percentage en dat is ongeveer tussen de 0.03% en 0,05% per aan- of verkoop. 

Fondskosten

Naast beheer- en transactiekosten betaal je ook fondskosten. Om het makkelijk te houden voor jou hebben ze bij Peaks besloten dat je er alleen kunt beleggen in fondsen. Deze fondsen worden samengesteld door fondsmanagers en die kosten moeten uiteraard ook betaald worden. De Fondskosten zijn afhankelijk van je portfolio en zijn ongeveer 0,15% tot 0,23% van je belegde vermogen. 

Heel veel zal je niet merken van deze kosten. Deze kosten worden namelijk verwerkt in de koersen van het fonds en zullen dus niet apart aan je doorgerekend worden. 

Peaks-dashboard
Bron: Peaks

Voordelen Peaks thumbs-up

 • Peaks maakt beleggen super laagdrempelig;
 • Na het installeren van de app kun je gelijk beginnen met beleggen;
 • Je hebt weinig kennis nodig omtrent beleggen;
 • Risico’s zijn beperkt doordat er voor jou belegd wordt;
 • Veel spreiding omdat je investeert in indexfondsen;
 • Het platform van Peaks is overzichtelijk;
 • Je investeert met je wisselgeld en zonder dat jij het doorhebt bouw je een vermogen op;
 • Bij Peaks beleg je in duurzame indexfondsen;
 • Peaks is een betrouwbaar platform.

Nadelen Peaks thumbs-down

 • Niet alle banken zijn aangesloten bij Peaks;
 • Peaks biedt weinig variatie in producten aan;
 • Je hebt zelf weinig invloed op de beleggingen;
 • Kosten zijn relatief hoog als je weinig geld investeert.

Is Peaks veilig? 

Peaks is in onze ogen een veilige manier om je geld te investeren. Natuurlijk zitten aan beleggen altijd risico’s verbonden maar door je goed te verdiepen in waar je je beleggingen doet kan je een hoop risico’s afdekken. 

De beleggingen die je doet bij Peaks worden niet bewaard door Peaks zelf maar door een stichting. Doordat je beleggingen in een stichting zitten, blijft het geld dat jij investeert ten alle tijden van jou. Mocht het dus zo zijn dat Peaks onverhoopt failliet gaat zal dit dus geen invloed hebben op jouw portefeuille.

Een ander belangrijk punt van veiligheid is de privacy. Aangezien je bij Peaks belegt met je wisselgeld zal je ze dus toegang moeten geven tot de informatie op je bankrekening. Veel mensen vinden dit niet prettig en dat begrijpt Peaks ook. Om die reden heeft Peaks een aantal voorwaarden opgesteld om jou toch een veilig gevoel te geven. Hiermee laten ze ook zien dat ze goed met de gegevens omgaan. 

 • De informatie wordt alleen maar gebruikt voor het afronden van de transacties op de bankafschriften;
 • Je gegevens worden nooit doorverkocht, verhuurd of op andere manieren verstrekt aan derden;
 • Peaks medewerkers hebben geen inzicht in de transactiegegevens;
 • Alle transacties worden na 2 weken automatisch verwijderd.

Ervaring van anderen omtrent Peaks

Wanneer je op internet op zoek gaat naar ervaringen over Peaks zal je erachter komen dat er bijna alleen maar goede ervaringen te vinden zijn. Blijkbaar zijn mensen niet alleen maar blij met de rendementen die ze gemaakt hebben maar zijn ze ook onder de indruk van hoe gemakkelijk het platform te gebruiken is en hoe simpel het allemaal is. 

Op Trustpilot wordt Peaks beoordeeld met 4.7 sterren op de schaal van 5. Zelfs meer dan 80% van de mensen die een review achter hebben gelaten beoordelen Peaks als uitstekend. Dit kunnen wij heel goed begrijpen. Het is namelijk een fijne en overzichtelijke app om mee te werken. 

Beginnen met beleggen bij Peaks?

Heb jij weinig kaas gegeten van beleggen maar je wilt toch de stap wagen? Dan is Peaks echt iets voor jou! Zonder dat je het door hebt ben je een vermogen aan het opbouwen. En wat is er nou mooier dan je geld te zien groeien terwijl je er helemaal niet mee bezig bent? Twijfel niet en start vandaag nog met beleggen!

Let op: beleggen neemt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden en u kunt uw inleg verliezen. De informatie op deze website is geen financieel advies. 

Plaats een reactie