Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een term die je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen op het internet. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld met veel technische termen maar in principe is het niets meer dan het promoten van producten op je eigen website of blog. Wij hopen jou door middel van dit artikel de nodige handvatten te geven zodat je vandaag nog kan beginnen met je eigen affiliate marketing platform. Ben jij geïnteresseerd in het geld verdienen met affiliate marketing? Dan is dit artikel echt iets voor jou! 

Wat is affiliate marketing?

Om te begrijpen hoe we geld kunnen verdienen door middel van affiliate marketing moeten we eerst begrijpen wat affiliate marketing nou eigenlijk is. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de bezoeker van een bepaalde website in de verleiding wordt gebracht om een bepaalde handeling uit te voeren. Deze handeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het kopen van bepaalde producten, afsluiten van bepaalde abonnementen of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Omdat jij als eigenaar van de affiliate website hebt gezorgd dat er iets verkocht wordt of er een andere handeling wordt gedaan word jij hiervoor beloond in de vorm van een commissie.

wat-is-affiliate-marketing

Hoeveel commissie krijgt een affiliate marketeer?

Hoeveel commissie krijgt een affiliate marketeer nou eigenlijk? Dat is een vraag die wij vaak krijgen, dit is lastig te zeggen. Er zijn een aantal verschillende manieren van het binnenhalen van commissies. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet. 

Pay per click 

Indien je advertenties ziet op een website werken ze vaak volgens dit principe. Voor het principe pay per click hoeft de bezoeker niet perse iets te kopen maar alleen maar te klikken. Het gaat vaak over een aantal centen per klik wat de affiliate marketeer hiervoor ontvangt.

Pay per lead 

De pay per lead levert over het algemeen voor de affiliate marketeer al iets meer op. De bezoeker van jouw blog of website zal namelijk een extra handeling moeten doen en deze handeling is natuurlijk geld waard. Waar het hier dus om gaat is dat je een potentiele klant doorverwijst naar de website via bijvoorbeeld een contact formulier. Deze informatie is enorm waardevol voor de adverteerder aangezien hij kan zien dat iemand al daadwerkelijk geïnteresseerd is in het product.  

Pay per sale

Hetgeen wat het meest oplevert voor een affiliate marketeer is de Pay per Sale. Dit houdt in dat iemand via jouw website daadwerkelijk iets koopt bij de adverteerder. Een voorbeeld van een pay per sale is het volgende. Je schrijft een review over een televisie die ze aan kunnen kopen via bijvoorbeeld bol.com. Indien ze na het lezen van jouw review overtuigd zijn en ze zullen overgaan tot koop bij bol.com krijg jij een commissie over het bedrag dat ze daadwerkelijk hebben uitgegeven. Bij bol.com ligt deze provisie gemiddeld tussen de 3% en de 10%. 

Pay per view

Indien jij ervoor hebt gezorgd dat je voldoende bezoekers naar je website hebt weten te trekken zou je eventueel ook advertenties erop kunnen plaatsen waar betaald wordt per keer dat die bekeken wordt. Indien je een steady aantal bezoekers hebt op je website zal dit een gegarandeerd inkomen garanderen zonder dat je er maar iets voor hoeft te doen! 

Zoals je wellicht al begrepen hebt is het lastig om een goede inschatting te maken over hoeveel commissie een affiliate marketeer ontvangt. De hoeveelheid commissie hangt volledig samen met het aantal handelingen dat er op je website/blog gebeurt. Als affiliate marketeer is het de kunst om goede content aan te bieden voor jouw bezoekers. Indien je goede content aanbiedt zal je merken dat je bezoekersaantallen toenemen en de kans dat mensen op jouw affiliate links gaan klikken neemt door middel van goede content natuurlijk enorm toe.

Hoe zorg ik voor veel bezoekers? 

Denk vanuit de bezoeker 

Er is niets zo irritant als een website die van alles aan je wil verkopen zonder je daadwerkelijk informatie te verschaffen en je verder te helpen. Een goede affiliate website is een website waar de bezoeker ook echt wat aan heeft. Als je een vakantie wilt boeken bijvoorbeeld dan wil je niet alleen een advertentie zien natuurlijk. Er zijn al tientallen zo niet honderden websites die vakanties aanbieden. Probeer je te verplaatsen in de consument en bedenk wat de consument nodig heeft. Vaak wil een consument voor ze tot koop overgaan ervaringen lezen van het desbetreffende hotel, camping etc. Indien jij als website deze informatie kunt bieden en ze zijn tevreden met wat ze lezen zijn ze al snel geneigd de vakantie te boeken via de advertentie op jouw website.

Kies de juiste domeinnaam

Vroeger was een goede domeinnaam belangrijk om gevonden te worden in de zoekmachine van Google. Tegenwoordig is het belangrijker dat er goede content op je website staat. Ook is het belangrijk dat je domeinnaam overeenkomt met de content die je aanbiedt op je website. Als jij een website hebt waar informatie wordt gedeeld over de mooiste kerken van Nederland is het natuurlijk raar als je domeinnaam laat overkomen dat je de beste hondenspeeltjes hebt.

Zorg voor een goedwerkende website

Er is niets zo irritant als een website waar de foto’s niet op worden geladen of dat de linkjes het niet doen waarnaar verwezen wordt. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je website ten alle tijden up to-date is. Controleer je linkjes eens in de zoveel tijd om te kijken of ze nog werken of nog relevant zijn. 

Plaats unieke content

Unieke content plaatsen is uitermate belangrijk om hoger te ranken in Google. Indien Google ziet dat jij unieke content plaatst wat relevant is voor de bezoeker zullen ze dit laten merken doordat je sneller gaat ranken binnen Google. Daarbij is Google geen fan van dubbele content en dit zal dus hard worden afgestraft. 

Zorg dat andere pagina’s naar jouw pagina linken

Als jij hebt gezorgd dat je website goede content heeft die daadwerkelijk iets toevoegt voor de bezoekers is het een kwestie van het verkrijgen van linkjes naar jouw eigen website. Dit zal gebeuren doordat andere websites de informatie op jouw website zo waardevol vinden dat zij mensen naar jouw website zullen doorsturen. Doordat er verwezen wordt naar jouw website zal Google de informatie die op jouw website staat als relevant gaan indexeren. Hierdoor zal je hoger in de Google zoekmachine komen. 

Link naar andere websites

Het is belangrijk dat de bezoeker informatie kan vinden op je website. Daar is de bezoeker ten slotte naar op zoek. Je kan echter niet over alles heel uitgebreid schrijven. Hierdoor kan je afdwalen van het doel van het artikel en zullen mensen al snel afhaken. Een manier om dit op te lossen en de bezoeker toch de mogelijkheid te geven om meer informatie tot zich te nemen is dat je linkjes plaatst naar andere websites. 

 Update regelmatig je oude content

Als je begonnen bent met schrijven over bijvoorbeeld de leukste vakanties in Spanje en je hebt een review geschreven over die leuke camping waar je al drie keer met de kinderen bent geweest, is het natuurlijk wel belangrijk om er zeker van te zijn dat deze review nog relevant is. Het heeft geen zin om een review te lezen over een camping die al helemaal niet meer bestaat natuurlijk. 

Zorg dat mensen op jouw website blijven

Om de kansen te verhogen dat mensen daadwerkelijk iets kopen via jouw website moet je zorgen dat mensen op jouw website blijven. Het is natuurlijk zonde als mensen 1 artikel lezen op je website en dan weer vertrekken zonder iets gekocht te hebben bij een van je partners. Dit wordt ook wel omschreven als de Bounce Rate van je website. 

Krijg bezoekers via sociale media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Tegenwoordig zijn er meer dan 2.6 miljard mensen te vinden op het platform Facebook alleen al. Op Instagram zitten ondertussen al meer dan 1.4 miljard gebruikers. Als jij met je website actief bent op deze platformen en je weet ze naar je site te krijgen is de kans groot dat ze wat bestellen via jouw website. 

Kan ik ook affiliate marketeer worden?

Het antwoord daarop is Ja, iedereen kan tegenwoordig geld verdienen met affiliate marketing. Als je thuis een computer met een goedwerkende internetverbinding hebt kan je gelijk aan de slag. Het klinkt allemaal moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Er is op internet enorm veel informatie te vinden over hoe je moet beginnen met affiliate marketing. Een aanrader vanuit ons is het volgen van de cursus van de Affiliate Marketing Revolutie. Hier wordt alles stap voor stap uitgelegd en zorgt dat jij een passief inkomen kan creëren binnen een paar maanden!

Kies je nichemarkt 

Om te bepalen in welke nichemarkt we ons willen begeven moeten we er eerst achter komen wat nichemarkt inhoudt. Wikipedia beschrijft een nichemarkt als volgt: 

‘Een nichemarkt, vaak ook aangeduid met alleen het woord niche, is een specifiek, vaak klein, afgebakend en bewerkbaar deel van een markt. Nichemarkten kennen minder concurrentie dan de hoofdmarkt; sommige nichemarkten kennen zelfs maar een aanbieder.’

Voorbeeld van een Nichemarkt 

Een voorbeeld van een Nichemarkt is het aanbieden van kindervakanties. Deze markt heeft minder concurrentie dan de hoofdmarkt (vakanties).

Als je je nichemarkt hebt gevonden zal je onderzoek moeten doen of er daadwerkelijk mensen geïnteresseerd zijn in de nichemarkt die jij voor ogen hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als jij met bloed zweet en tranen een website hebt gebouwd en niemand is opzoek naar jouw nichemarkt. 

Wil jij meer informatie over hoe je daadwerkelijk een nichemarkt kunt vinden? Wij hebben een handig artikel voor jou gevonden.

Wees overtuigd van het product dat je promoot

Een van de belangrijkste dingen om mee te starten is het kiezen van je product. Waar wil je geld mee verdienen maar wat nog belangrijker is, dat het een product moet zijn waar je zelf 100% achter staat. Heb jij ooit wel eens een product willen verkopen waar je niet helemaal achter staat? Waarschijnlijk niet. Als je maar moeilijk positief en enthousiast over een product kunt vertellen zullen bezoekers niet overtuigd raken om daadwerkelijk het artikel te kopen. 

Schoenmaker blijf bij je leest

Als jij hebt besloten dat je geld wilt verdienen met affiliate marketing moet je natuurlijk wel een idee hebben over wat je wilt gaan schrijven. Indien jij een prachtige website hebt gebouwd over de mooiste stranden van Griekenland heeft het natuurlijk weinig zin om er advertenties op te zetten die gaan over de lekkerste koekjes voor je hond. Hoogstwaarschijnlijk is iemand die opzoek is naar de mooiste parelwitte stranden in Griekenland niet geïnteresseerd in de lekkerste koekjes voor Vicky. 

Voordelen van affiliate marketeer worden thumbs-up

Het starten als affiliate marketeer heeft een aantal voordelen. Naast dat je op termijn een passief inkomen weet te genereren is het vooral leuk om te doen en haal je heel veel genoegdoening uit elke sale die je weer binnen hebt weten te slepen. Een aantal voordelen van het starten als affiliate marketeer. 

 • Werken wanneer je wilt         
 • Werken waar je wilt 
 • Geen baas die je op je vingers kijkt
 • Makkelijk op te schalen
 • Geld verdienen terwijl je aan het slapen bent 
 • Kleine investering nodig (ongeveer 100 euro) 
 • Je leert er enorm veel van 
 • Op termijn weinig inspanning nodig 
 • Je hebt geen technische kennis nodig
 • Goedkope cursussen beschikbaar die jou goed op weg helpen

Nadelen van affiliate marketeer worden thumbs-down

 • Je moet over een nodige dosis discipline beschikken
 • Het kan een tijdje duren voor je resultaten ziet

Mindset

Een van de belangrijkste dingen als jij succesvol wilt worden en geld wilt verdienen met affiliate marketing is het ontwikkelen van een goede mindset. Er zijn veel mensen die beginnen met het opzetten van een affiliate marketing website die nooit een cent er aan zullen gaan verdienen. Dit komt omdat veel mensen iets proberen en als ze naar een aantal weken geen resultaat zien in de vorm van bezoekers dat ze dan de handdoek in de ring gooien.

Affiliate marketing werkt echter anders en hier komt de kracht van de consistentie om de hoek kijken. Het is de bedoeling dat jij iedere dag een klein stukje bouwt aan jouw affiliate marketing website. Al die kleine bouwsteentjes worden over verloop van tijd een enorm bouwwerk die je daadwerkelijk geld kunnen gaan opleveren.

Topsport mentaliteit

Je kan het opstarten van een affiliate marketing website gerust vergelijken met de voorbereiding van een topsporter. Een topsporter investeert enorm veel tijd in trainen, een goed voedingspatroon en gaat waarschijnlijk op tijd naar bed etc. Doordat een topsporter zo consistent is in zijn gedrag zal hij of zij na verloop van tijd een top prestatie kunnen neerzetten!

Hetzelfde geld voor het opstarten van een affiliate marketing website. Jij moet in het begin veel tijd investeren in het maken van relevante content. En met relevante content bedoelen wij artikelen waar mensen echt iets aan hebben. Mensen moeten het gevoel krijgen dat jouw website meer biedt dan de concurent in dezelfde niche. Als jij waardevolle content schrijft die ook nog eens uniek is dan zal Google na verloop van tijd jouw website belonen door hem beter te laten ranken op de zoekmachine. Een gevolg van het beter ranken in Google is natuurlijk dat je meer bezoekers naar jouw website trekt en uiteindelijk meer commissies zal ontvangen!

Kortom alles valt samen met het hebben van de juiste mindset. Wil jij iets bereiken in het leven dan zal je daar voor moeten werken. De kracht van consistentie is zo ontzettend belangrijk en zie geen snelle resultaten denk dan aan het feit dat Rome ook niet in één dag gebouwd is. Lukt het jou om consistent goede content te plaatsen en elke dag jouw website te verbeteren dan ga jij zeker geld verdienen met Affiliate marketing!

Hoe sluit je je aan bij een affiliate netwerk? 

Wanneer jij je nichemarkt hebt gevonden en je website ziet er goed uit met voldoende interessante content kun jij je gratis aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn verschillende affiliate netwerken waar jij als publisher je kunt aansluiten en direct kunt beginnen met geld verdienen. We gaan in dit artikel niet alle netwerken uitgebreid bespreken, wel hebben wij er een aantal betrouwbare op een rij gezet voor je! 

Daisycon 

Als eerste willen we Daisycon met je bespreken. Daisycon is een affiliate netwerk waar je producten en diensten kunt vinden die jij zou kunnen gaan promoten. Indien jij je website hebt gebouwd kun je je aanmelden bij Daisycon. Dit is geheel gratis en indien je een campagne vindt die bij jouw website past kun je die gemakkelijk op je website plaatsen. Ben jij al in het bezit van een website en wil je je aansluiten bij het netwerk van Daisycon? Meld je dan snel aan!

TradeTrackers

TradeTracker heeft in Nederland meer dan 2000 online adverteerders die willen samenwerken met de aangesloten publishers. Doordat het aanbod van adverteerders zo uitgebreid is, zijn er altijd wel geschikte campagnes te vinden die bij jouw product of content aansluiten. Wil jij affiliate marketeer worden en samenwerken met TradeTrackers? Meld je dan snel aan! 

BOL.COM

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen zich bezighouden met het verkopen van spullen op Bol.com om een extra zakcentje te verdienen. Dit is echter niet de enige manier om geld te verdienen. Bol.com heeft namelijk ook haar eigen affiliate netwerk. Als jij je aansluit bij het netwerk van Bol.com en je zorgt voor een sale op de Bol.com website zal jij een commissie ontvangen over het bedrag dat de klant heeft uitgegeven. 

Zelf beginnen met een affiliate website opbouwen? 

Ben jij overtuigd en wil jij starten met geld verdienen via affiliate marketing? dan kun je vandaag nog starten met het opbouwen van je eigen goudmijntje. Wij raden je aan om de cursus van de Affiliate Marketing Revolutie te gaan volgen.

Naast het volgen van deze cursus raden wij je aan om het boek De Laptop Lifestyle aan te schaffen. Dit boek is geschreven door de oprichter van de Affiliate Marketing Revolutie en gaat jou helpen met het geld verdienen via het internet. Het boek is volledig gratis en wil jij nou meer informatie over het boek lees dan ons artikel “Review: Onze ervaring met ‘De Laptop Lifestyle’

Wat is de ‘affiliate marketing revolutie’? 

De Affiliate Marketing Revolutie is een cursus die je online kunt volgen op weg naar jouw eerste eigen affiliate website. In deze cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij daadwerkelijk geld kunt gaan verdienen met het runnen van je eigen affiliate website. Na de aanschaf van de cursus heb je levenslang toegang tot de cursus en kun je met al je vragen terecht op het forum van de ‘Internet succes gids’!

Wat biedt de affiliate marketing revolutie? 

 • Video content die je stap voor stap helpen naar een winstgevende affiliate business
 • Stap voor stap uitleg hoe jij een website bouwt en binnen 5 minuten online kunt zijn
 • Het helpen met het genereren van meer bezoekers zodat jij meer kan verdienen
 • Hoe jij je website voor je kunt laten werken. Ongeacht of je nou aan het slapen bent, op vakantie bent of lekker in de kroeg zit. 

Onze ervaring met de Affiliate Marketing Revolutie

Via Youtube zijn wij zijn wij in contact gekomen met de Affiliate Marketing Revolutie en wij hebben hier geen moment spijt van gehad. Toen wij ons ingeschreven hadden, hebben wij ons gelijk voorgesteld in het forum waar ruim 11.000 mensen actief op zijn. Dit voelde gelijk goed en we werden al snel welkom geheten door een aantal actieve leden van het Forum.

De kwaliteit van de video’s is goed en Jacko neemt de tijd om alles goed uit te leggen zodat jij stap voor stap kan beginnen met het maken van een website. Zelf hadden wij nog nooit een website gemaakt en hadden wij weinig kaas gegeten van het geld verdienen op internet. De uitleg die je krijgt helpt je daadwerkelijk verder. Mocht je ergens niet uitkomen dan open je gewoon een topic in het forum gedeelte en heb je meestal binnen een uur een antwoord.

Wij hebben zelf een uitgebreide review geschreven over het de training van de Affiliate Revolutie. Als jij nog niet helemaal overtuigd bent van de cursus dan raden wij het zeker aan om ons artikel “Onze ervaring met de Affiliate Marketing Revolutie” te lezen!

Heb jij het doorzettingsvermogen en wil jij beginnen met het geld verdienen op het internet? Dan raden wij deze training zeker aan. Door middel van een eenmalige investering van maar €47,- word je van A tot Z op weg geholpen naar een financieel onafhankelijk leven!

Plaats een reactie