Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Review: Onze ervaringen met Bux Zero

Aangezien beleggen met de dag populairder wordt is het natuurlijk belangrijk dat jij de broker kiest die bij jouw persoonlijke situatie past. De keuze is reuze maar er zijn veel verschillen die direct invloed hebben op jouw rendement. In deze review gaan wij het hebben over één van onze favoriete brokers. Als jij geïnteresseerd bent in onze persoonlijke ervaringen met Bux Zero lees dan zeker even door!  

Wat is Bux Zero?

Voor wij beginnen met het ventileren van onze ervaringen met Bux Zero is het belangrijk om te beginnen met de basis. Deze basis begint natuurlijk met de vraag: “Wat is Bux Zero”? Bux Zero is een Nederlands beleggingsplatform dat in 2014 is opgericht door Nick Bortot. Sindsdien is het hard gegaan en is Bux Zero uitgegroeid tot één van de marktleiders in Nederland als het gaat over het beleggen via een online platform. 

Ondertussen heeft Bux Zero meer dan 300.000 gebruikers en is de app niet alleen te gebruiken in Nederland maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. De ambities van Bux Zero reiken echter verder dan de genoemde landen. Bux Zero werkt namelijk hard aan haar Europese uitbreidingsplan van 2021. 

Wij gaan het in deze review alleen maar hebben over Bux Zero aangezien wij alleen maar ervaring hebben met Bux Zero. Maar naast de optie om te handelen via Bux Zero biedt Bux nog twee andere producten aan. Wij hebben het hier over Bux X en Bux Crypto. Bux X maakt het handelen van CDF’s mogelijk en zoals de naam al doet vermoeden kan je bij Bux Crypto handelen in Cryptocurrency. 

De oprichter van Bux Zero 

Nick Bortot is een ondernemer die bedrijfskunde heeft gestudeerd aan Nyenrode Business Universiteit en vervolgens de opleiding Internationale betrekkingen heeft gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Een aantal jaar na het afronden van zijn opleiding is Nick gaan werken bij Binckbank en heeft hij onder andere de functie van algemeen directeur bekleedt. Na de periode als algemeen directeur is Nick lid van de Raad van bestuur geworden. Met deze bagage op zak heeft hij besloten om toch wat anders te gaan doen en toen werd Bux geboren!

Het idee achter het platform is om de informatie rondom de beurs en de gehele financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen. Vaak als je denkt aan beleggen dan denk je aan grijze kerels in driedelig pak die een hele hoop geld tot hun beschikking hebben. Dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig is beleggen voor iedereen mogelijk, dit komt mede door de oprichting van Bux.

Missie van Bux Zero

Zoals je in het vorige kopje hebt kunnen lezen is het de missie van Bux om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. De focus ligt dan ook bij het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor de wat jongere generatie beginnende beleggers. Deze missie weten ze in onze ogen goed waar te maken. Één van de manieren waarop ze dat doen is bijvoorbeeld door het aanbieden van een super overzichtelijke app die gemakkelijk te installeren is.  

missie bux zero

Wie kan beleggen bij Bux Zero?

In principe kan iedereen die ouder dan 18 jaar is een rekening openen bij Bux Zero. Zoals hierboven aangegeven is het installeren van de app een fluitje van een cent. Iedereen die in het bezit is van een smartphone moet in staat zijn om deze app te installeren. 

Vaak zie je dat er bij veel beleggingsplatformen een minimale inleg is vereist. Vaak schrikt dit de beginnende belegger enorm af. Wie wilt er nou zonder dat hij of zij er verstand van heeft in een keer duizenden euro’s ergens instoppen? Bux Zero heeft daarom als missie het beleggen laagdrempelig te maken. Hierdoor hebben zij besloten dat er geen minimale inleg vereist is. Je kunt bij Bux Zero al beginnen met beleggen vanaf € 1,-.

Waarom wij investeren bij Bux Zero

Naast dat wij investeren bij Bux Zero investeren wij ook nog bij DEGIRO, Peaks en Brand New Day. De reden dat wij op meerdere platformen handelen is omdat al deze platformen een aantal specifieke sterke punten hebben. 

Bij Peaks beleggen wij bijvoorbeeld met ons wisselgeld en bij Brand New Day beleggen wij als aanvulling op ons pensioen. Aangezien het niet mogelijk is om een goede fundamentele en technische analyse te maken bij Bux hebben wij ook nog een rekening geopend bij DEGIRO. Het platform van DEGIRO is namelijk veel uitgebreider en dan ook beter geschikt om daadwerkelijk te gaan handelen met je aandelen. Wil jij een uitgebreide review lezen over Bux Zero? Lees dan ons artikel “Review: Onze ervaringen met DEGIRO”

Toch heeft Bux Zero enorm veel voordelen. Deze voordelen wegen in ons geval zwaarder dan de nadelen en dat heeft ons doen besluiten dat wij meerdere rekeningen gebruiken! 

Voordelen Bux Zero thumbs-up

 • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform;
 • Geen transactiekosten bij de meeste transacties;
 • Minimale inleg is maar €1,-;
 • Geld storten gaat gemakkelijk door middel van een Tikkie;
 • Geld opnemen gaat gemakkelijk door middel van een bankoverschrijving;
 • Bux is een Nederlandse Broker;
 • Klantenservice is in het Nederlands;
 • Transparant in de kosten;
 • Gratis Realtime koersen;
 • Aantrekkelijke welkomstbonus bij het openen van een account.

Nadelen Bux Zero thumbs-down

 • Er is geen mogelijkheid voor een fundamentele analyse;
 • Geen mogelijkheid voor een technische analyse;
 • Aanbod is niet zo uitgebreid als bij andere brokers;
 • Er is geen web-versie beschikbaar.

Zoals je ziet zijn er meer voordelen dan nadelen. Toch zijn de nadelen wel dingen waar je absoluut rekening mee moet houden. Als jij actief wilt gaan handelen dan wegen de nadelen in dit geval een stuk zwaarder dan de voordelen.

Het platform van Bux Zero

Gebruiksvriendelijkheid

Bux Zero is op dit moment alleen maar te gebruiken via een applicatie op je telefoon of tablet. Het is niet mogelijk om het platform via een web-versie te gebruiken. In de applicatie wordt weinig informatie gegeven over de aandelen zelf. Er is een grafiekje te zien en wat prijzen. Persoonlijk vinden wij dit jammer aangezien wij het fijn vinden om wat meer informatie te hebben bij het aankopen en verkopen van aandelen. 

Doordat er weinig informatie te vinden is op het platform is het wel enorm overzichtelijk geworden. Bij een aantal brokers vind je zo veel informatie dat je als beginnend belegger door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zal je gelukkig niet overkomen bij Bux Zero. 

bux-portfolio
bux-discover
Bron: Bux Zero

bux-aanbod

Geld storten en opnemen 

Geld storten kan heel gemakkelijk via een Tikkie, het geld dat je stort staat gelijk op je rekening. Naast dat je de mogelijk hebt om geld te storten via een Tikkie heb je ook de mogelijkheid om geld over te maken via een bankoverschrijving. Mocht jij gebruik willen maken van een bankoverschrijving dan moet je er wel rekening mee houden dat het één tot twee dagen kan duren voor het geld op je rekening staat.  

Naast dat het super eenvoudig is om geld te storten is het ook super gemakkelijk om geld op te nemen. Onder instellingen staat een kopje opnemen. Als jij hier het bedrag invult en op opneemt drukt is jouw overschrijving ingediend. De overschrijving duurt meestal wel een week voor je het ontvangen hebt. 

Aanbod Bux Zero 

Bux Zero is begonnen met het aanbieden van aandelen. Dit was een groot succes en er werd besloten dat er ook ETF’s toegevoegd moesten worden aan het aanbod. Wij hebben voor jou de mogelijkheden op een rijtje gezet!  

Aandelen

Als wij op de website kijken van Bux Zero dan zien wij dat ze op dit moment aandelen aanbieden uit de volgende landen: 

Amerika 
Nederlands 
Duitsland 
België
Frankrijk 
Oostenrijk 

Wat wij leuk vinden aan Bux Zero is dat als jij een verzoek hebt voor een aandeel dat je dit verzoek heel gemakkelijk in kan sturen via de app op je telefoon. Wanneer jij je verzoek hebt ingediend dan gaat Bux Zero hiermee aan de slag en zullen ze kijken wat ze voor je kunnen betekenen. 

ETF’s

Naast dat je kan handelen in losse aandelen kan je ook handelen in ETF’s. Op dit moment biedt Bux Zero ongeveer 30 verschillende ETF’s aan. Dit is in onze ogen niet heel veel maar zeker voldoende om mee te starten als jij een beginnende investeerder bent. Doordat jij in ETF’s kan beleggen heb je automatisch een goede spreiding. Dit zijn als het ware mandjes van aandelen die jij in het geheel met één transactie aan kunt schaffen. Zo heb je maar weinig financiële kennis nodig om een goed gespreid portefeuille te creëren. Wil jij meer weten over wat ETF’s precies zijn dan raden wij je aan om ons artikel over ETF’s te lezen. 

Short gaan 

Het is op dit moment niet mogelijk om short te gaan op aandelen via Bux Zero.

Handel in opties 

Het is op dit moment ook niet mogelijk om te handelen in opties via Bux Zero. 

Wat is het rendement bij Bux Zero? 


Over het rendement dat te behalen is bij Bux Zero is vrij weinig te zeggen. Aangezien jij zelf je aandelen & ETF’s uitkiest is het rendement voor iedereen anders. Wat we wel weten is dat de kosten bij Bux Zero laag zijn en dit zal dus ten goede komen van je rendement!

Kosten van Bux Zero

Kosten zijn bij elke belegging enorm belangrijk. Als jij kosten moet maken zal dit namelijk ten kosten gaan van het rendement. Bij Bux Zero adverteren ze met commissievrij beleggen en dit klinkt allemaal super aantrekkelijk. Toch waren wij een beetje sceptisch over het daadwerkelijk gratis handelen. 

Vervolgens zijn wij in de kostenstructuur van Bux gedoken en zijn wij erachter gekomen dat je inderdaad gratis kan handelen op het platform. Er zitten echter wel een aantal mitsen en maren aan het commissievrij handelen. Je kan namelijk niet zomaar alle soorten orders gratis uitvoeren en daarbij zijn er nog een aantal toeslagen die in rekening kunnen worden gebracht. 

Kosten verschillende soorten orders 

Zoals je in de onderstaande foto ziet kan je Marktorders, Limiet orders en Zero orders plaatsen. De Marktorders en Limiet orders zijn de meest gangbare orders als jij wilt handelen in aandelen. Bux Zero heeft echter nog een andere optie. Dit is namelijk het handelen in aandelen door middel van een Zero order. Dit ordertype kom je alleen maar bij Bux Zero tegen en deze manier van handelen is volledig gratis! 

bux-platform
Bron: Bux websiteOm jou wat meer informatie te geven omtrent de verschillende soorten ordertypes hebben wij voor jou een beschrijving gemaakt van wat deze ordertypes betekenen en wat de specifieke voor- of nadelen zijn.

Marktorder

Marktorders zijn de meest eenvoudigste ordertypes die er zijn als je begint met handelen op de beurs. Wat er namelijk gebeurt bij een marktorder is dat Bux Zero voor jou direct opzoek gaat naar het aandeel en Bux Zero zal deze order gelijk uitvoeren tegen de best beschikbare prijs. 

Een nadeel van deze vorm van orders is dat jij nooit exact weet tegen welke prijs de order wordt uitgevoerd. Het ligt namelijk geheel aan wat er op dat moment aangeboden wordt door de verkopende partij. 

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien is de marktorders voor Amerikaanse aandelen inderdaad gratis. Als jij wilt handelen in ETF’s en Europese aandelen dan betaal je €1,- per transactie.

Limietorder

Een limietorder is een vorm die ook regelmatig voorkomt. Bij een limietorder geef jij als opdrachtgever een prijs op die jij wilt betalen voor een aandeel. Mocht het aandeel voor jouw aangegeven bedrag op de markt komen dan zal jouw order uitgevoerd worden. Mocht het aandeel niet worden aangeboden voor de prijs die jij ervoor wilt betalen dan zal jouw order ook niet worden uitgevoerd. 

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien is de limietorders voor Amerikaanse aandelen inderdaad gratis. Als jij wilt handelen in ETF’s en Europese aandelen dan betaal je €1,- per transactie.

Zero Order

Bux Zero heeft als enige broker de mogelijkheid om een Zero order te plaatsen. Een Zero Order houdt in dat jouw order wordt uitgevoerd aan het eind van de dag. Doorgaans gebeurt dit tussen 4 en 5 uur s’ middags. Deze periode wordt bij Bux ook wel het tijdraam genoemd. Als jij gebruikt wilt maken van dit zogenaamde tijdraam dan is het belangrijk dat jij je orders hebt geplaatst voor het ingaan van dit tijdsraam. Als jij te laat bent met het opgeven van jouw order dan zal de orderopdracht meegenomen worden in het volgende tijdraam. In de meeste gevallen is dit eerstvolgende dag maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een weekend tussen zit. In dit geval wordt jouw order uitgevoerd in het tijdraam op maandag. 

Forex Toeslag 

Indien jij handelt in Amerikaanse aandelen dan zal dit gebeuren met Amerikaanse Dollars. Aangezien je bij Bux Zero alleen maar de mogelijkheid hebt om geld te storten in Euro’s zal de valuta omgezet moeten worden. Bux heeft dit gedaan in de form van een FX toeslag.

Zoals je aan de onderkant van de tabel ziet wordt er 0,25% toeslag gerekend als jij wilt handelen met Amerikaanse aandelen. Deze toeslag wordt gerekend bij het aankopen van de aandelen maar ook bij het verkopen van de aandelen. Ook moet je een toeslag van 0,25% betalen als jij dividend ontvangt in dollars.

Is Bux Zero veilig? 

Uiteraard moet je je realiseren dat aan elke investering een risico zit. Hier doelen wij natuurlijk op het risico om je geld te verliezen door dalende aandeelkoersen. Echter is de veiligheid van de broker en het platform zelf ook een belangrijk aspect. Om het makkelijk te maken voor jou hebben wij uitgezocht wat je kunt verwachten als we het hebben over de veiligheid van het platform Bux. 

bux-zero-veilig

Toezicht van het AFM

Bux Zero staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. In de volksmond wordt dit ook wel de AFM genoemd. De AFM houdt toezicht op financiële instellingen en zorgt dat jij als consument duidelijke en transparante informatie krijgt over financiële producten zoals sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Dit geeft ons een prettig gevoel aangezien het toch dat extra stukje zekerheid geeft! 

Wet giraal effectenverkeer 

Daarnaast worden je beleggingen beschermd door de Wet giraal effectenverkeer en worden jouw aandelen door middel van deze wet gescheiden van het vermogen van Bux. Mocht Bux B.V. onverhoopt failliet gaan dan kunnen de schuldeisers dus geen aanspraak maken op jouw aandelen. 

Beleggerscompensatiestelsel 

Mocht nou onverhoopt blijken dat Bux de regels van de bovenstaande vermogensscheiding onvoldoende heeft nageleefd dan vallen jouw aandelen bij een faillissement van BUX B.V. onder de voorwaarden van het beleggerscompensatiestelsel. In dit geval wordt jouw vermogen beschermd tot een bedrag van €20.000,- 

Depositogarantiestelsel 

Bux Zero werkt nauw samen met ABN Amro. Indien jij geld stort naar je Bux Zero rekening dan worden jouw transacties beheerd door ABN Amro Clearing. Er is een groot voordeel van de samenwerking tussen Bux Zero en ABN Amro namelijk dat het geld op je ABN Rekening gegarandeerd is tot €100.000,-. Mocht ABN Amro failliet gaan dan valt jouw geld onder het Depositogarantiestelsel.  

Klantenservice 

De klantenservice van Bux Zero kan je bereiken op een aantal manieren. Via de app heb je de mogelijkheid om contact op te nemen via de chatfunctie. Naast dat je contact op kan nemen via de chat zijn ze ook bereikbaar via de e-mail of kun je ze bellen. Het fijne aan de klantenservice is dat de klantenservice Nederlands is.

Onze persoonlijke ervaring is goed met de klantenservice van Bux. Onze vraag ging over het gratis aandeel die je ontvangt bij het openen van een rekening. Wij hebben via de chatfunctie onze vraag gesteld en binnen 5 minuten hadden wij al een reactie die onze vraag heeft beantwoord. 

Conclusie

Wij zijn ervan overtuigd dat het platform enorm geschikt is voor mensen die willen beginnen met beleggen in individuele aandelen en ETF’s. Het is een groot voordeel dat je niet overspoeld wordt met nutteloze informatie en daarbij is het bij Bux Zero echt ” What You See Is What You Get” . Het idee dat ze beleggen laagdrempelig willen maken is ze goed gelukt, het is natuurlijk niet voor niets dat ze zo snel gegroeid zijn. 

Wij denken dat het platform van Bux Zero niet geschikt is voor mensen die uitvoerig willen handelen in aandelen. Er wordt te weinig informatie gegeven om een goede Technische of fundamentele analyse te maken. Mocht jij niet van plan zijn om uitgebreid te handelen dan heb je hier natuurlijk helemaal geen last van. 

Ben jij nou al in een iets verder gevorderd stadium qua beleggen dan is Bux Zero in onze ogen een goede aanvulling. Het aanbod is niet heel uitgebreid maar er zijn wel andere aandelen te koop die bijvoorbeeld niet te koop zijn op DEGIRO

Start gelijk en ontvang een gratis aandeel ter waarde van maximaal €200,-!

Heb jij wat gehad aan onze ervaringen met Bux Zero? En ben jij enthousiast geraakt om te gaan beleggen dan raden wij jou Bux Zero zeker aan. Het leuke aan Bux Zero is is dat ze op dit moment een aantrekkelijke actie hebben lopen voor nieuwe leden van het platform. Als jij je aanmeldt via de onderstaande button krijg jij een gratis aandeel ter waarde van maximaal €200,-. 

Wil jij ook een GRATIS aandeel? Neem dan de volgende stappen: 

 • open via onderstaande button de website van Bux Zero;
 • open een account bij Bux Zero;
 • stort minimaal €1,- op je account; 
 • ontvang binnen een paar minuten je eerste aandeel geheel gratis! 

Let op: beleggen neemt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden en u kunt uw inleg verliezen. De informatie op deze website is geen financieel advies. 

Plaats een reactie