Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Review: Onze ervaring met ‘De Online Marketing Tornado’

Heb jij altijd al een online business willen opstarten? of wil je je huidige business meer omzet laten draaien, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is ‘De Online Marketing Tornado’ zeker iets voor jou. In dit boek wordt in zes delen verteld hoe je meer omzet kan genereren met jouw online business. Nadat wij onze ervaring met ‘De Laptop Lifestyle hebben beschreven leek het ons dan ook hoog tijd om ‘De Online Marketing Tornado’ te bespreken. In deze review lees je alles over deze bestseller en kom jij erachter wat onze ervaring is met ‘De Online Marketing Tornado’!  

Wat is ‘De Online Marketing Tornado’? 

‘De Online Marketing Tornado’ is een handleiding over alles wat te maken heeft met online marketing. Het boek is geschreven door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Deze twee heren hadden het idee om een beknopt basisoverzicht te schrijven over welke strategieën ze toepassen bij het ondernemen op het internet. Het plan om het beknopt te houden is echter compleet mislukt. Zij hebben toen ook maar besloten dat ‘De Online Marketing Tornado’ het beste onlinemarketing boek moest worden wat er te krijgen is. 

Het boek is voor het eerst uitgegeven in april 2020 en is gerust een bestseller te noemen. In minder dan een jaar tijd hebben ze namelijk al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Daarbij zijn er louter positieve reviews te vinden. Dit is natuurlijk niet raar aangezien het boek vol staat met waardevolle informatie die jou verder helpt als internetondernemer. 

In het boek worden de beste tips & tricks tot in detail uitgelegd en wordt er veel focus gelegd op praktijkvoorbeelden. Doordat er zoveel gewerkt wordt met praktijkvoorbeelden is het boek super overzichtelijk en kun jij de strategieën en technieken gelijk toepassen op jouw eigen website. 

Internet-marketing-unie

Wie heeft ‘De Online Marketing Tornado geschreven’? 

Zoals in de vorige alinea beschreven is ‘De Online Marketing Tornado’ geschreven door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Twee doorgewinterde internetondernemers met enorm veel ervaring in het ondernemen op het internet. Tonny is meer dan 10 jaar geleden begonnen met het schrijven van een blog met als doel om financieel onafhankelijk te worden. Dit blog is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf genaamd ‘De Internet Marketing Unie’

‘De Internet Marketing Unie’ is initieel opgericht door Tonny Loorbach. Martijn van Tongeren is hier op een later moment bijgekomen. Martijn is namelijk begonnen als klant van Tonny. Na meerdere pogingen om een voet tussen de deur te krijgen is Martijn vervolgens komen te werken op de klantenservice afdeling van ‘De Internet Marketing Unie’. Vervolgens heeft hij steeds meer taken op zich genomen en heeft hij zich ondertussen opgewerkt tot partner van Tonny. Tegenwoordig wordt ‘De Internet Marketing Unie’ gerund door deze twee rasondernemers samen. 

Dat ‘De Online Marketing Tornado’ zo een succes is geworden komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2018 schreef Tonny namelijk een boek dat helemaal gericht is op hoger te scoren in Google. Het boek ‘Doelgerichte SEO’ is ondertussen uitgegroeid tot een bestseller en iedereen die zich bezighoudt met online marketing heeft wel eens van dit boek gehoord.

ervaring-de-online-marketing-tornado

Naast het schrijven van boeken biedt ‘De Internet Marketing Unie’ nog veel meer aan. Er worden ook cursussen aangeboden, daarnaast hebben ze een eigen podcast, verkopen ze hun eigen software, hebben ze een community waar jij je bij kunt aansluiten en kunnen mensen hun online marketing aan hen uitbesteden.

Al deze successen hebben Tonny en Martijn natuurlijk niet alleen weten te bereiken. In de loop der jaren is het team van ‘De IMU’ enorm uitgebreid en bestaat het team onder andere uit softwareontwikkelaars, onlinemarketingspecialisten en content specialisten.

Voor wie is ‘De Online Marketing Tornado’ geschikt? 

Tegenwoordig kan je er niet meer onderuit. Als je begint met ondernemen is één van de eerste stappen die vaak genomen wordt het bouwen of laten bouwen van een website. Dit doe je natuurlijk om klanten te werven en deze potentiële klanten een idee te geven van wat jij als ondernemer te bieden hebt. Toch is niet iedere ondernemer thuis in de wereld van het internet en de online marketing. Dit is volkomen begrijpelijk en het is natuurlijk ook niet voor alle ondernemingen even belangrijk. Zo heeft de bakker op de hoek natuurlijk veel minder te maken met het internet dan een kledingwinkel die haar kleding ook online wil verkopen.

Daarom is het belangrijk om te bekijken wat jij wilt bereiken. Ben jij net begonnen met het opstarten van een website dan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast. Maar ook als jij al een tijdje bezig bent met je bedrijf en je wilt opschalen is dit boek zeker een aanrader. Aangezien er zoveel nadruk gelegd wordt op het verhogen van de conversie en het trekken van nieuwe klanten gaat dit boek je 100% helpen. 

De technieken die worden uitgelegd in het boek zijn daarnaast ook super waardevol voor mensen die al wat langer bezig zijn met het ondernemen op het internet. Neem bijvoorbeeld de wereld van affiliate marketing. Er wordt wereldwijd elke twee seconden een website opgestart en jij als affiliate marketeer moet daar maar bovenuit weten te steken. Het boek ‘De Online Marketing Tornado’ geeft jou de beste adviezen, wij zijn er dan ook van overtuigd dat elke affiliate marketeer hier wel wat van kan opsteken!

Hoe is ‘De Online Marketing Tornado’ opgebouwd? 

Zoals eerder in de review vermeldt staat ‘De Online Marketing Tornado’ vol met nuttige informatie. Een dikke pil van 352 pagina’s stoomt jou klaar om winstgevend te worden op het internet. Het boek is super overzichtelijk en opgedeeld in zes delen. Al deze delen bevatten vervolgens subcategorieën die je door middel van praktijkvoorbeelden piekfijn worden uitgelegd. 

Deel 1: De bezoekersmagneet 

In dit deel wordt de basis van ondernemen op het internet uitgelegd. Als jij een website hebt gebouwd moet je natuurlijk ook bezoekers trekken naar je website. In dit eerste deel wordt onder andere aangesneden wat voor soort bezoekers jij het liefst op je website wilt hebben. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je daadwerkelijk bezoekers op de website krijgt en hoe jij hoog kunt scoren in Google. Al deze tips & tricks heb jij nodig om een succesvolle internet business op te starten.

Deel 2: De rode loper 

In dit deel wordt de focus gelegd op het optimaliseren van je website en het verhogen van je conversiepercentage. Bezoekers op je website is natuurlijk leuk maar het is de bedoeling dat deze bezoekers uiteindelijk iets kopen via jouw website of zich inschrijven voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief. 

Als jij de stappen van Tonny en Martijn volgt dan zal je zien dat de rode loper waar ze het over hebben daadwerkelijk sales gaat opleveren. Je zult merken dat hoe meer sales jij krijgt hoe meer motivatie je krijgt om verder te werken aan je business en eventueel zelfs kan opschalen!  

Deel 3: Ultieme ‘Checkout’ 

Als vervolg op deel twee hebben Tonny en Martijn een hoofdstuk geschreven over het laatste gedeelte van de ervaring op jouw website. We hebben het hier over het ‘Checkout’ gedeelte. Er zijn ontzettend veel mensen die wat willen bestellen op het internet maar toch tijdens de ‘Checkout’ ertussenuit knijpen. Dit wil je absoluut niet want hier loop je veel geld mis! In Dit hoofdstuk wordt je stap voor stap uitgelegd waarom mensen ertussenuit knijpen en wat jij kunt doen om dit percentage te verlagen. 

Deel 4: Affiliate Marketing 

In dit deel wordt jou het fenomeen affiliate marketing uitgelegd. In Nederland is affiliate marketing nog vrij onbekend. Toch krijg jij onbewust veel te maken met affiliate marketing. Affiliate marketeers proberen namelijk producten te promoten in ruil voor een commissie. 

De meest bekende affiliate websites zijn vergelijkingswebsites. Op deze websites worden bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekeringen vergeleken. Als de bezoeker via deze pagina een verzekering afsluit krijgt de affiliate daar een commissie voor. 

Wil jij meer weten over wat affiliate marketing inhoudt? Lees dan ons artikel ‘Kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

ervaringen-de-online-marketing-tornado

Deel 5: Memberships 

Dit deel is voornamelijk gericht op de overstap van eenmalige inkomsten naar wederkerige inkomsten. Als affiliate marketeer is het natuurlijk leuk als je een product verkoopt en je krijgt daar een eenmalige commissie voor. Maar hoe leuk zou het zijn als die commissie elke maand terugkomt? 

Naast dat er veel focus ligt op wederkerige inkomsten wordt er in dit hoofdstuk ook veel aandacht besteed aan de psychologische kant van de mens. Er wordt tot in het kleinste detail uitgelegd hoe jij als affiliate marketeer kan inspelen op deze psychologische aspecten. Als jij namelijk begrijpt waarom mensen bepaalde producten wel of niet kopen heb jij de mogelijkheid om hierop in te spelen!  

Deel 6: Community Building 

Het laatste deel van het boek is eigenlijk een soort verlengstuk van het vorige deel. In dit deel wordt voornamelijk besproken hoe jij een community kan opbouwen en vervolgens mensen jouw producten kunt laten promoten.

Voor de beginnende internetondernemer is dit hoofdstuk in onze ogen nog niet echt van toepassing. Het opstarten van een goedlopende onlineonderneming kost tijd en ervaring. Gaandeweg leer je veel en als jij voldoende kennis hebt weten op te bouwen kan je je eigen community opstarten en jouw kennis overbrengen op anderen!   

Wat hebben wij geleerd van ‘De Online Marketing Tornado’? 

Wij zijn ons in 2020 gaan verdiepen in het verdienmodel ‘Affiliate Marketing’. Na het aanschaffen van een cursus genaamd de “Affiliate Marketing Revolutie” zijn wij aan de slag gegaan met het bouwen van onze website. Vervolgens zijn wij de website gaan uitbreiden en hebben wij de behoeft gehad om nieuwe informatie tot ons te nemen. ‘De Online Marketing Tornado’ heeft ons enorm geholpen bij het oplossen van sommige vraagstukken. Één van de belangrijkste dingen die wij mee hebben genomen uit dit boek is hoe jij meer conversie krijgt op je website. 

Het hebben van een website en bezoekers is niet genoeg om daadwerkelijk geld te verdienen op het internet. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan een website die er goed uitziet. Tonny en Martijn begrijpen dit als geen ander en weten haarfijn uit te leggen hoe jij je website optimaal inricht voor de potentiele klanten en zo dus meer omzet kan genereren. 

“Je moet eerst de rode loper uitleggen voordat je de deuren openzet”

Voordelen ‘De Online Marketing Tornado’ thumbs-up

  • Goedkoop in de aanschaf
  • Inspirerend
  • Heldere uitleg
  • Duidelijke praktijkvoorbeelden
  • Leest heerlijk weg
  • Verkrijgbaar als E-Book & hard copy

Nadelen ‘De Online Marketing Tornado’ thumbs-down

  • Alleen in het Nederlands verkrijgbaar 

Ervaring van anderen met ‘De Online Marketing Tornado’?

Het zal je misschien niet verbazen maar zelf zijn wij enorm onder de indruk van ‘De Online Marketing Tornado’. Dat wij onder de indruk zijn wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen onder de indruk is van het boek. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de ervaring van andere mensen met ‘De Online Marketing Tornado’. Wij zijn echter alleen maar goede ervaringen tegengekomen. 

Ervaring-bol-De-Online-Marketing-Tornado
Ervaring-bol-De-Online-Marketing-TornadoZoals je weet is het boek meer dan 25.000 keer verkocht in één jaar tijd. Hierboven zie je hoe ‘De Online Marketing Tornado’ wordt beoordeeld op Bol.com. Onze eigen ervaring plus de ervaringen die wij hebben gezien bij Bol.com bewijzen maar weer dat ‘De Online Marketing Tornado’ een echte aanrader is! 

Wat kost ‘De Online Marketing Tornado’? 

En dan nu één van de belangrijkste vragen. Wat kost ‘De Online Marketing Tornado’ nu eigenlijk. Voordat wij dat antwoord gaan geven is het belangrijk om goed voor ogen te hebben waarom je het boek aan zou moeten schaffen. Het boek schaf je natuurlijk maar met één reden aan. Jij wilt leren hoe je geld kunt verdienen op het internet, hoe je de omzet op je website kan verhogen of waarom je wel bezoekers op je website hebt maar er niks wordt gekocht? Deze vragen en nog veel meer vragen worden beantwoord in het boek. Als jij vervolgens de tips & tricks uit het boek toepast op je eigen business ga jij zeker weten meer omzet draaien en is deze investering in no time terugverdiend. 

Op dit moment is het boek verkrijgbaar voor een bedrag van €20,-. Op dit moment loopt er een actie dat je geen verzendkosten hoeft te betalen als jij het boek bestelt. In onze ogen is dit een koopje als je vergelijkt met wat je ervoor terugkrijgt. 

Conclusie 

Zoals je hebt kunnen lezen in deze review zijn wij zeer tevreden en hebben wij een goede ervaring met ‘De Online Marketing Tornado’. Het boek is doordrenkt met nuttige informatie en de schrijvers van het boek weten daadwerkelijk waar ze over schrijven. Het is een behoorlijke pil met meer dan 350 pagina’s maar de tips & tricks die jou geleerd worden zijn makkelijk toe te passen en de voorbeelden die worden gebruikt zijn makkelijk te volgen.   

Zoals besproken hoef je voor de prijs het boek niet te laten liggen. De eenmalige investering heb je zo terugverdiend en daarnaast leer je ontzettend veel van het boek. Maak via de onderstaande button gebruik van de aanbieding en betaal geen verzendkosten!  

Plaats een reactie