Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

Onze ervaring met beleggen bij Brand New Day!

De kans dat je wel eens van Brand New Day hebt gehoord is behoorlijk groot. Zoals jullie inmiddels wel van ons gewend zijn hebben wij weer een artikel geschreven over beleggen. Dit keer gaat het over onze ervaring met het beleggen bij Brand New Day. Indien je geïnteresseerd bent in beleggen maar je wilt er niet de hele dag mee bezig zijn, dan is Brand New Day wellicht wel iets voor jou! 

Wat is Brand New Day? 

Brand New Day is een Nederlands bedrijf dat in 2010 is opgericht door Kalo Bagijn en Thierry schaap. Dit zijn geen onbekende in de financiële wereld. 10 jaar eerder hebben zij namelijk succes gehad met de oprichting van BinckBank. Binckbank is een beursgenoteerd bedrijf dat zich wil onderscheiden door de goedkope kosten en de goede service. Met deze mindset zijn Kalo Bagijn en Thierry Schaap ook begonnen met de oprichting van Brand New Day. In de afgelopen 10 jaar is het bedrijf enorm hard gegroeid en zijn ze uitgegroeid tot een gerenommeerde speler op de Nederlandse financiële markt.

Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning en mag het ook producten op basis van sparen aanbieden. Op dit moment beheert Brand New Day ongeveer 3.8 miljard euro voor ongeveer 350.000 klanten. De reden dat ze zo hard hebben kunnen groeien is omdat ze een goede service bieden en relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere aanbieders. De slogan van Brand New Day luidt niet voor niets als volgt. “Calvinistisch in kosten, bourgondisch in service”

Voor wie is Brand New Day geschikt? 


Om te bepalen of Brand New Day bij jou past is het belangrijk om te kijken wat je wilt bereiken met beleggen. Dit is voor iedereen anders, de ene heeft een langere termijnvisie dan de ander. Wanneer jij een doel hebt om bijvoorbeeld binnen 3 jaar een nieuwe keuken aan te schaffen, is het wellicht handiger om te beginnen met sparen. Beleggen is namelijk echt iets voor de lange termijn. Wil jij beginnen met beleggen bij Brand New Day dan moet je wel rekening houden met het volgende: 

 • Leeftijd is minimaal 18 jaar oud;
 • Je bent bereid risico te nemen vanwege het beleggen in fondsen;
 • Je wilt zelf bepalen hoe vaak en hoeveel geld je stort en opneemt;
 • Woonachtig en belastingplichtig in een land binnen de EER en geen PEP of US-person;
 • Je hebt een betaalrekening bij een Nederlandse bank;
 • Je hebt een Nederlands mobiel telefoonnummer waar je op te bereiken bent;

Heb jij de visie om voor de lange termijn te beleggen en zo een vermogen op te bouwen en je voldoet aan bovenstaande eisen dan is beleggen bij Brand New Day zeker iets voor jou!

Wat biedt Brand New Day aan? 

Brand New Day biedt een aantal producten aan. In dit artikel hebben we het vooral over de beleggingsproducten van Brand New Day. Wij hebben geen ervaring met de andere producten van Brand New Day en kunnen je hier dus geen eerlijke review over geven. 

Beleggen kan je doen in aantal verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld actief beleggen en passief beleggen. Actief beleggen wil zeggen dat je zelf actief opzoek gaat naar bijvoorbeeld aandelen en zelf een portefeuille samen gaat stellen. Dit vergt veel kennis, ervaring en er gaat een hoop tijd in zitten. Je moet namelijk zelf goed onderzoek doen naar de aandelen die je aan wilt schaffen. Brand New Day is gericht op passief beleggen. Dit wil zeggen dat je zelf maar weinig hoeft te doen. Je belegt bij Brand New Day namelijk in Indexfondsen. Indexfondsen bestaan uit meerdere bedrijven en zorgen zo automatisch voor een goede spreiding. 

Aantal voordelen van indexbeleggen:

 • Weinig financiële kennis nodig;
 • Kosten zijn relatief laag;
 • Gelijk een grote spreiding.

Risicoverdeling

Wanneer je begint met beleggen via Brand New Day is het wel van belang om door te hebben dat zij alle beheer doen. Het handelen in losse aandelen is dus niet van toepassing bij Brand New Day. Wat je wel kunt doen is een eigen risicoprofiel samenstellen. Binnen dat risicoprofiel wordt de verhouding aangepast naar een andere verhouding van aandelen en obligaties. 

Hier de opties die je kunt kiezen! 

Uiterst defensief  100% obligaties0% aandelen
Zeer defensief90% obligaties10% aandelen 
Defensief70% obligaties30% aandelen 
Neutraal50% obligaties50% aandelen 
Offensief30% obligaties70% aandelen
zeer offensief10% obligaties90% aandelen 
uiterst offensief0% obligaties100% aandelen

Rendementen 

Op termijn is het natuurlijk belangrijk dat je beleggen ook rendement gaan opleveren. Zoals bij elke investering geldt, de resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Wel is het zo dat over een langere periode de beurs een gemiddeld rendement kan opleveren van 7%. Op de website van Brand New Day kan je de volgende tabel vinden zodat je een indicatie hebt van het rendement dat je eventueel zou kunnen gaan maken. Deze resultaten zijn echte rendementen en hier zijn alle kosten zoals servicekosten en beheerkosten al vanaf getrokken. 

rendementen-beleggen

Wat kost beleggen bij Brand New Day? 

Aangezien Brand New Day zich voornamelijk bezighoudt met het goedkoop aanbieden van producten zal het je waarschijnlijk niks verbazen dat je geen aansluitkosten betaalt bij Brand New Day. Wel zijn er natuurlijk wat andere kosten die erbij komen kijken. Om het allemaal mooi overzichtelijk te houden hebben wij de kosten voor jou op een rijtje gezet. 

Stortingskosten

Indien je geld wilt storten op je rekening betaal je bij Brand New Day per storting een bedrag van 0,50% van het gestorte bedrag. Het is natuurlijk fijn dat dit een percentage is van het bedrag dat je op je rekening stort. Bij andere bedrijven kan het zijn dat je een vast bedrag per storting betaalt. Dit kan duurder uitpakken naarmate je meer stortingen doet. 

Servicekosten

Om gebruik te maken van het platform van Brand New Day betaal je natuurlijk wel servicekosten. Deze zijn echter wel heel schappelijk. Je betaalt 0.44% servicekosten per jaar. Deze kosten worden dagelijks berekend en elk kwartaal afgeschreven. 

Fondskosten

Daarbij betaal je Fondskosten. Dit zijn kosten die je jaarlijks aan Brand New Day betaalt als je aan modelbeleggen doet. Deze kosten bedragen bij Brand New Day 0.15% tot 0,17%. Echter zal je weinig merken van deze kosten aangezien ze automatisch mee worden gerekend in de koers van de fondsen waar je in hebt belegd. 

Om een vergelijking te maken met andere fondsen nemen wij als voorbeeld het Robeco Fonds. Hier betaal je 0,36% dienstverleningskosten, daarnaast betaal je ook nog fondskosten. De fondskosten bij Robeco zijn 0,62%. Dit is nog niet alles want bij Robeco betaal je ook nog eens 0,20% procent transactie kosten. 

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat Brand New Day goedkoper uit de bus komt dan bijvoorbeeld Robeco. Het ziet er misschien uit als een klein percentage maar als je over een lange termijn investeert kan dit oplopen tot grote bedragen. Hoe lager de kosten, des te groter is de kans op een goed rendement.

Voordelen van Brand New Day thumbs-up

 • Overzichtelijk platform
 • Weinig financiële kennis nodig aangezien het beheerd beleggen is
 • Rekening openen is volledig gratis
 • Nederlandse broker
 • Goedkope broker
 • Goede klantenservice
 • Veilige broker

Nadelen van Brand New Day thumbs-down

 • Losse aandelen kopen is helaas niet mogelijk
 • Geen mogelijkheid om een demo account te openen
 • Weinig variatie in indexfondsen

Is Brand New Day veilig? 

In onze ogen is Brand New Day een veilige financiële instelling om je beleggingen te doen. Brand New Day bestaat al sinds 2010 en de oprichters van de bank hebben enorm veel ervaring met het runnen van financiële instellingen. Daarbij staat Brand New Day onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. 

Indien je belegd bij Brand New vallen jouw beleggingen onder de wet genaamd ‘Wet Giraal Effectenverkeer’. Deze wet zorgt ervoor dat beleggingen in een zogenaamd verzameldepot worden bewaard. Dit depot is weer afgescheiden van het vermogen van de bank. De klanten die in een bepaald fonds beleggen zijn met elkaar mede-eigenaar van dit verzameldepot. Door deze constructie vallen de beleggingen buiten het vermogen van de bank en mocht de bank failliet gaan kunnen de schuldeisers zich niet verhalen op het verzameldepot. 

Mocht Brand New Day Bank NV ooit failliet gaat omdat zij de regels uit de Wet Giraal Effectenverkeer niet juist of niet volledig heeft nageleefd. Dan hebben de klanten met een beleggingsrekening volgens het beleggerscompensatiestelsel recht hebben op een vergoeding van maximaal €20.000 per persoon.’

Al met al ziet het eruit als een veilig bedrijf om je beleggingen te doen. Wil jij nou meer weten over hoe veilig het beleggen bij Brand New Day daadwerkelijk is verwijzen we je graag naar de website van Brand New Day. 

Ervaring van anderen Brand New Day gebruikers.

Wij hebben nog wat onafhankelijke reviews over Brand New Day voor jou opgezocht. Op de website NederlandReview wordt Brand New Day beoordeeld met gemiddeld een 8. Daarbij geeft 81% van de mensen aan dat ze weer een product zouden kopen bij Brand New Day. 

Hoelang duurt het om een rekening te openen bij Brand New Day?

Zoals al eerder aangegeven is een rekening openen bij Brand New Day volledig gratis. Een beleggingsrekening openen bij Brand New Day is eenvoudig en meestal binnen 10 minuten geregeld. Je kan een rekening openen via de website van Brand New Day en dezelfde dag nog beginnen met beleggen. 

Zelf beginnen met beleggen? 

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie die wij jou hebben kunnen geven. Indien je overtuigd bent dat beleggen via Brand New Day iets voor jou is raden wij je aan om naar de website te gaan van Brand New Day. Ook wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent over het beleggen via Brand New Day raden wij je aan toch een kijkje te nemen op de website. Er staat zeer waardevolle informatie op die je uiteindelijk gaat helpen met een keuze maken waar je wilt beginnen met beleggen. 

Let op: beleggen neemt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden en u kunt uw inleg verliezen. De informatie op deze website is geen financieel advies.

Plaats een reactie