Logo Simpelmeergeld.nl

Wil je beginnen met beleggen?
Download dan nu ons GRATIS E-book en start vandaag nog!

5 makkelijke manieren voor een extra inkomen!

Ben jij het ook zat dat de maanden net iets te lang duren? Zit jij ook te wachten tot het salaris weer wordt gestort aan het eind van de maand? Dan is het wellicht handig om naast je salaris een makkelijk extra inkomen te genereren. Hieronder hebben wij de 5 gemakkelijkste manieren om een extra inkomen te genereren op een rijtje gezet om net dat beetje extra te verdienen om de maand door te komen.  Dit zijn natuurlijk niet de enige manieren om geld te verdienen maar in onze ogen wel de meest makkelijke!

Word affiliate marketeer 

Ben jij handig met computers en het maken van websites? Dan is het ook een verdomd goed idee om affiliate marketeer te worden! Het klinkt misschien ingewikkeld maar op het internet is er genoeg informatie te vinden over hoe je een affiliate marketeer wordt. Affiliate marketing is een manier van marketing waarbij bedrijven hun partners belonen voor verkopen die tot stand zijn gekomen via hen. Mocht je een website hebben opgebouwd met een goede naamsbekendheid en dus veel bezoekers dan kan dit je al snel honderden euro’s per maand opleveren. Wij hebben aan aantal redenen op een rijtje gezet waarom jij zou moeten beginnen met het opstarten van een eigen geldmachine! 

De redenen om affiliate marketeer te worden.

  • Geen baas die je op je vingers kijkt;
  • Werk wanneer jij zelf wilt
  • Werk waar jij zelf wilt
  • Het is grotendeels een passief inkomen
  • Je hoeft zelf weinig geld te investeren
  • Prima te combineren met je huidige baan
  • Makkelijk op te schalen naar meerdere websites
  • Geen technische kennis nodig

Wil je meer informatie over affiliate marketing? Lees dan nu ons artikel “Kan ik geld verdienen met Affiliate marketing?” Als jij onze ervaring wilt lezen over de cursus die wij gevolgd hebben, lees dan het artikel “Onze ervaring met de Affiliate Marketing Revolutie!

Dividend beleggen

Wat is dividend beleggen nou eigenlijk?

Om te begrijpen wat dividend beleggen nou eigenlijk is, moet je weten wat dividend is. Dividend is het verdelen van de winst dat gemaakt is door een bedrijf. Zij verdelen die winst onder de aandeelhouders, dit deel winst dat jij ontvangt wordt dividend genoemd. Dividend beleggen is een vorm van beleggen waarbij je de aandacht richt op bedrijven die dividend uitkeren. Over het algemeen is dit een redelijk veilige manier van beleggen doordat er belegd wordt in stabiele bedrijven die vaak al jarenlang bestaan. Doordat je als aandeelhouder in principe mede-eigenaar van het bedrijf wordt zal je ook meedelen in de winst. De bedrijven die dividend uitbetalen kunnen kiezen voor uitbetaling in aandelen of een uitbetaling in Cash. 

Wat voor bedrijven betalen dividend uit?

Niet alle bedrijven keren dividend uit. Er zijn ontzettend veel bedrijven op de beurs en dit zijn niet allemaal bedrijven die dividend uitbetalen. Bedrijven die dividend uitkeren zijn over het algemeen grote gevestigde namen zoals Coca-Cola, Unilever, McDonald’s etc. 

degiro-account-aanmaken

Het herinvesteren van dividend.

Het is slim om het dividend dat je uitbetaald krijgt te herinvesteren in nieuwe aandelen die dividend uitbetalen. Doordat je je ontvangen dividend herinvesteert krijg je als het ware een rente op rente-effect. Hierdoor krijg je in de loop der tijd steeds meer rendement over je beleggingen. Hoe langer je dit volhoudt hoe sneller je vermogen zal groeien. Hieronder zie je een grafiek waar we hebben gerekend met het investeren van 100,- euro per maand voor een periode van 10 jaar. Deze grafiek maakt het makkelijker om te visualiseren waarom Albert Einstein samengestelde interest niet voor niets beschreef als het achtste wereldwonder. 

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien is dividend beleggen geen Get Rich Quick Scheme. Toch kan het op de lange termijn enorm veel geld opleveren. Heb jij geduld om langzaam maar op een relatief veilige manier een vermogen op te bouwen? Dan is dividend beleggen zeker iets voor jou. Wil jij meer informatie over wat dividend beleggen inhoudt lees dan ons artikel “Alles wat je moet weten over dividend beleggen!”

Waar kan je dividend beleggen?

Als jij wilt beginnen met het beleggen in dividend aandelen dan moet je een geschikte broker vinden. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende brokers te vinden maar die zijn niet allemaal geschikt voor dividend beleggen. Zo kun je bij Peaks en Brand New Day bijvoorbeeld geen losse aandelen kopen. Deze bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in beheerd beleggen. Jij legt een bepaald bedrag in en zij gaan voor jou aan de slag!

Bij DEGIRO daarentegen kan je wel losse aandelen kopen. Zelf maken wij gebruik van dit platform en bouwen wij al de nodige tijd aan een stabiel dividend portfolio. Wil jij meer informatie over beleggen bij DEGIRO? Lees dan ons artikel “Review: Onze ervaringen met DEGIRO”.

Naast het beleggen bij DEGIRO hebben wij ook een account bij de Nederlandse broker genaamd Bux Zero. Dit is een mobiel platform waar jij gratis aandelen en ETF’s kan aanschaffen. Ook over het platform van Bux Zero hebben wij een review geschreven. Ben jij geïnteresseerd in de review over Bux Zero? Lees dan snel ons artikel “Review: Onze ervaringen met Bux Zero”

Enquêtes invullen 

Een van de makkelijkste manieren om vanuit huis online een extra inkomen te genereren is door het invullen van enquêtes. Dit is echter niet de meest snelle manier en is vaak erg tijdrovend. Er zijn verschillende websites die deze service aanbieden in ruil voor geld, cadeaus of korting op bepaalde producten.

Drie betrouwbare websites die Enquêtes aanbieden: 

Wil jij meer informatie over het geld verdienen via enquêtes? Klik dan hier.

Cashbacks

Wat houdt een Cashback actie in?

Een Cashback actie is een actie waarbij je na de aankoop van een product vaak nog extra korting kan krijgen. Wanneer je bij bepaalde webshops producten koopt kan je bij sommige aankopen een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen. De hoeveelheid van het percentage wat je terugkrijgt hangt af van de actie. 

Hoe werkt een cashback actie nou eigenlijk?

Om geld terug te krijgen moet je als eerst het product natuurlijk gekocht hebben. Daarna dien je het product dat je gekocht hebt aan te melden bij de fabrikant van het product. Zij controleren jouw aankoop middels de door jou aangeleverde bewijzen van aankoop. Hierna duurt het vaak een aantal weken voordat het geld op jouw rekening staat.

Cashback in de vorm van Bitcoin!

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord maar het is ook mogelijk om uitbetaald te worden in bitcoins. Doe jij een aankoop bij Stekking dan krijg jij een bepaald percentage bitcoin uitbetaald! Wil jij meer informatie over Stekking? Dan raden wij jou aan om ons artikel “Gratis bitcoin cashback met Stekking!” te lezen!

Kleding verkopen via het internet

Iedereen koopt wel eens nieuwe kleding, wat iedereen veel minder vaak doet is het wegdoen van kleding. Bij veel mensen ligt in hun kleidingkast een fortuin aan kleding die ze nooit dragen. Dit is natuurlijk enorm zonde en er is niks slimmer dan deze kleding te verkopen aan mensen die er nog veel plezier aan kunnen beleven. 

Wat voor kleding kan ik verkopen? 

Zorg dat de kleding die je verkoopt in goede staat is, maak een duidelijke foto (of meer), beschrijf je artikel en biedt deze aan tegen een realistische prijs. Het geld wat je hiermee verdient kun jij weer gebruiken, sparen of investeren.

Waar kan ik mijn kleding verkopen?

Kleding verkopen kan natuurlijk op meerdere plaatsen. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij de meest bekende opties op een rijtje gezet!

Marktplaats

Één van de meest bekende manieren om je tweedehands spullen te verkopen is natuurlijk Marktplaats. Na het aanmaken van een account kan je jouw producten gelijk te koop aanbieden en spreek je een publiek aan van maar liefst 2.1 miljoen dagelijkse bezoekers.

Het aanmaken van een account is enorm eenvoudig en binnen een paar klikken kan jij de kleding die je niet meer verkoopt te koop zetten in de vorm van een advertentie. Bij Marktplaats heb je de mogelijkheid om foto’s toe te voegen aan je advertentie en natuurlijk geld hoe aantrekkelijker jij de advertentie maakt hoe groter de kans is dat jij je artikelen verkoopt.

Het verkopen via marktplaats is in de meeste gevallen gratis. Wel is het mogelijk om betaalde advertenties te plaatsen. Als jij een betaalde advertentie plaatst zal je hoger scoren tussen de andere advertenties en krijg jij dus hoogstwaarschijnlijk meer potentiële kopers!

Vinted

Het bekendste online platform na marktplaats is Vinted. Het principe van Vinted is hetzelfde als het principe van Marktplaats. Jij maakt een advertentie op de website van Vinted en je publiceert de advertentie. Er is echter wel een groot verschil met het platform marktplaats. Bij marktplaats kan je namelijk alles verkopen wat je maar wilt. Bij Vinted ligt de focus echt alleen op kleding.

Vinted is een bedrijf dat is opgericht in 2008. Van oorsprong is dit een Litouws bedrijf maar in 2016 werd de leiding overgenomen door een Nederlander. Sindsdien is het snel gegaan en ondertussen wordt Vinted in meer dan 10 landen gebruikt en kan je zowel shoppen via een app op je telefoon als via een website!

Swopster

Een van onze favoriete tweedehands kledingwebsites is Swopster. De reden dat wij zo enthousiast zijn over Swopster is dat je je kleding niet perse hoeft te verkopen via deze website. Op deze website heb ook ook de mogelijkheid om jouw kleding te ruilen met andere leden van de community!

Als jij een account aanmaakt bij Swopster krijg je automatisch een ‘Kledingkast’. In deze kledingkast plaats jij vervolgens je kleding die je niet meer draagt en vervolgens wordt jou kledingkast zichtbaar voor iedereen die aan het shoppen is. Zie jij nou wat leuks in iemand zijn/haar kledingkast? Dan stuur je diegene een berichtje en kan je onderhandelen over wat je ervoor terug wilt hebben!

Plaats een reactie